Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Μήνυμα εστάλη αλλά δεν…ελήφθη για το πυροσβεστικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη

Με ανάρτηση του σε λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς υπογραμμίζει πόσο φάνηκε η έλλειψη του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε χθες στις Σάπες. Ο ίδιος σημειώνει πως η Αντιπεριφέρεια Έβρου είχε αιτηθεί αυτό να βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης από τα μέσα Ιουνίου, αλλά ενημερώθηκε ότι θα φθάσει πιθανόν την άλλη εβδομάδα προερχόμενο από την Ουγκάντα.

Το focustonevro.gr θα συμφωνήσει αφενός με τις δηλώσεις Πέτροβιτς, αλλά θα προσθέσει πως θα έπρεπε να είχαν ασκηθεί μεγαλύτερες πιέσεις ώστε το ελικόπτερο να βρίσκεται εδώ στην αρχή του καλοκαιριού και όχι να αναμένεται η παρουσία του μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Γνωρίζοντας τους χρόνους της ελληνικής γραφειοκρατίας, πιστεύουμε ότι οι απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες θα έπρεπε να είχαν ασκηθεί νωρίτερα.

Κατά πως φαίνεται, η περίοδος της καραντίνας επηρέασε την Περιφέρεια ΑΜΘ… Αφενός οι αεροψεκασμοί δεν έγιναν εγκαίρως, με αποτέλεσμα τα κουνούπια να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και αφετέρου σε μια μεγάλη πυρκαγιά στερηθήκαμε των υπηρεσιών του πυροσβεστικού ελικοπτέρου. Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη