Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορωνοϊό ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης κρούει των κώδωνα του κινδύνου για την πιθανή «επέλαση» του κορωνοϊού στην ΠΕ Ξάνθης εφόσον δεν παρθούν σοβαρά μέτρα από τους εμπλεκόμενους φορείς, τα οποία θα πρέπει να τηρηθούν ευλαβικά από όλους. Διαβάστε το δελτίο τύπου:

«Στη Π.Ε. Ξάνθης αλλά και σε γειτονικές, με τη περιφέρεια μας, χώρες σημειώνεται και πάλι έξαρση κρουσμάτων κορωνοïού με αρνητικό αποτέλεσμα για τη περιοχή μας.

Έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες χωρίς να έχουμε εξάλειψη των κρουσμάτων και κυρίως των ασθενών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο. Στο σημείο που είμαστε και με όλη την εμπειρία των τελευταίων μηνών, καλούμε άπαντες να ενεργοποιηθούν διότι οι αριθμοί δεν ψεύδονται.

Η ελλιπής επιτήρηση των περιοριστικών μέτρων και οι δυσκολίες στην ιχνηλάτηση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των επιφορτισμένων υπηρεσιών, ευθύνονται για το αποτέλεσμα. Η πανδημία έχει αποκαλύψει σοβαρές συστημικές αδυναμίες.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επιστημονική κοινότητα, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, κεντρική διοίκηση να συνεργαστούν ώστε να ξεπεραστεί η δοκιμασία.

Σε διαφορετική περίπτωση το δυσοίωνο σενάριο θα είναι περιοριστικά μέτρα σε όλο το νομό.

Πρέπει να σταματήσουμε τον ιό τώρα και να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κορωνοïος θα είναι εδώ και στο μέλλον.

Η υποχρέωση όλων μας είναι να σταθούμε στο ύψος της δοκιμασίας που περνά η περιοχή μας. Εργαζόμαστε για το καλύτερο ώστε να αποτρέψουμε το χειρότερο».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email