Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης από Έβρο: “Η προστασία της ελληνικής οικογένειας πρώτη προτεραιότητα για τη ΝΔ”

“Σήμερα συνάντησα πολλούς νέους. Και θέλω να σας πω πως το δημογραφικό και η προστασία της ελληνικής οικογένειας είναι πρώτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία. ” επισημαίνει ο πρωθυπουργός της χώρας, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη και τη Μάκρη.

“Θα είναι πραγματικά ευχής έργον αν μπορούμε να ευθυγραμμίσουμε τις δικές μας πολιτικές με ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και να έχουμε παραπάνω ευρωπαϊκή στήριξη για ένα πρόβλημα το οποίο τελικά απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη. Γιατί δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα δημογραφικό πρόβλημα, κάθε ευρωπαϊκή χώρα αντιμετωπίζει τις ίδιες προκλήσεις.” καταλήγει o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μία ανάρτηση ιδιαίτερης σημασίας καθώς έγινε την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογένειας, σε μια περιοχή που ο πληθυσμός της διαρκώς συρρικνώνεται, όπως δείχνουν τα δημογραφικά ευρήματα.

Η συγκεκριμένη παγκόσμια ημέρα εξάλλου αποσκοπεί στην προβολή της σημασίας που έχει η οικογένεια και την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας αναδεικνύοντας παράλληλα θέματα κοινωνικής, οικονομικής και δημογραφικής φύσης τα οποία έχουν αντίκτυπο στην οικογένεια.

Υπενθυμίζουμε ότι το επόμενο διάστημα  αναμένονται ανακοινώσεις οι οποίες θα έχουν να κάνουν με 200.000 τρίτεκνες οικογένειες που με κινήσεις νομοθετικού περιεχομένου θα απολαμβάνουν πλέον τα ίδια προνόμια που απολαμβάνουν σήμερα οι οικογένειες με τέσσερα παιδιά και πάνω. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη