Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δίνει «φύλλα πορείας» σε υπουργούς για τις ευρωεκλογές – Ο Χρήστος Σταϊκούρας αναλαμβάνει την Περιφέρεια ΑΜΘ

Σε πλήρη εκλογική διάταξη βρίσκονται το Μέγαρο Μαξίμου και η ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συστηματοποιεί τις στοχευμένες του επισκέψεις εντός και εκτός Αττικής, ενώ προοδευτικά θα μπαίνουν στο παιχνίδι όλα τα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, υπουργοί και βουλευτές. Άλλωστε και από την τελευταία του περιοδεία στον Άγιο Δημήτριο, ο κ. Μητσοτάκης ξόρκισε τη χαλαρότητα και επεσήμανε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να πάρουν αψήφιστα την κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Σε μια μάχη με εθνικά χαρακτηριστικά, συνεπώς, κανείς δεν μένει εκτός μάχης. Ήδη, την Παρασκευή συνεδρίασε τη επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς στα γραφεία της ΝΔ, για να τους αναθέσει την ευθύνη των περιφερειών στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές. Οι υπουργοί θα κληθούν να κάνουν περιοδείες, μόνοι ή και με κλιμάκια, ενώ θα λειτουργούν και ως «σύνδεσμοι» με το Μέγαρο Μαξίμου.

12 υπουργοί επιστρατεύονται στην εκλογική μάχη. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα έχει την ευθύνη της Κεντρικής Μακεδονίας. Υπεύθυνος για τη Δυτική Μακεδονία θα είναι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη προορίζεται ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Στη Θεσσαλία θα επιστρατευθεί ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, στην Ήπειρο ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, στη Στερεά Ελλάδα η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, στην Πελοπόννησο ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και στη Δυτική Ελλάδα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης. Στα νησιά, η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου αναμένεται να αναλάβει τα νησιά του Αιγαίου, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη τα Ιόνια Νησιά και ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Στην Κρήτη θα βρεθεί ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πέρα από τους υπουργούς, πάντως, στο «παιχνίδι» μπαίνουν και οι βουλευτές του κόμματος που θα στελεχώσουν τα «γαλάζια» κλιμάκια, τα οποία αναμένεται να «σαρώσουν» όλους τους νομούς της χώρας, ειδικά τον Μάιο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη