Κυριακή 21 Απριλίου 2024

«Κωνσταντινούπολη είναι και η Κομοτηνή και η Ξάνθη»! Παραλήρημα από τον υποψήφιο του Ερντογάν

Σε νέο ανθελληνικό παραλήρημα προχώρησε ο εκλεκτός του Ταγίπ Ερντογάν, υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Μουράτ Κουρούμ.

Σε ομιλία του στο βαλκανικό δείπνο ιφτάρ, υποδεχόμενος κατοίκους της Πόλης που κατάγονται από τα Βαλκάνια, δήλωσε προκλητικά πως «τα Βαλκάνια, όπου η Οθωμανική Αυτοκρατορία αναπτύχθηκε σαν πλάτανος, ήταν πάντα η πατρίδα μας».

Και συνέχισε φιλοδοξώντας με τέτοιες εμπρηστικές δηλώσεις πως θα ανεβάσει τα ποσοστά του, λέγοντας:

«Η Κωνσταντινούπολη είναι τα Σκόπια. Η Κωνσταντινούπολη είναι το Σαράγεβο. Η Κωνσταντινούπολη είναι η Κομοτηνή, η Ξάνθη. Η Κωνσταντινούπολη είναι η σύνοψη των Βαλκανίων. Είναι η πατρίδα όλων μας»!

Όπως είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του:

«Τα Βαλκάνια, όπου η Οθωμανική Αυτοκρατορία αναπτύχθηκε σαν πλάτανος, ήταν πάντα η πατρίδα μας. Ως εκ τούτου, η Τουρκία και τα Βαλκάνια είναι αδιαχώριστα. Έχουμε μια κοινή ιστορία με τα Βαλκάνια. Έχουμε ένα παρελθόν και φυσικά έχουμε ένα κοινό μέλλον. Αλλά εδώ και χρόνια σε αυτή την αρχαία γεωγραφία, έχουμε βιώσει μεγάλα δεινά, σε πολλές περιοχές από την Αλβανία μέχρι τη Μακεδονία, από τη Βουλγαρία μέχρι την Ελλάδα, από το Κοσσυφοπέδιο μέχρι τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Γι’ αυτό είμαστε ένα, είμαστε μαζί. Βλέπουμε τη μοίρα των Βαλκανίων, της Ρωμυλίας, της Θράκης, των Βόσνιων, των Αλβανών, των Κοσοβάρων, των Πομάκων ως ένα, τους βλέπουμε ως ένα όλους. Γι’ αυτό λέμε: ο πόνος σας είναι και δικός μας πόνος, η θλίψη σας είναι και δική μας θλίψη, η μοίρα σας είναι και δική μας μοίρα. Για το λόγο αυτό, η Κωνσταντινούπολη είναι τα Σκόπια. Η Κωνσταντινούπολη είναι το Σαράγεβο. Η Κωνσταντινούπολη είναι η Κομοτηνή, η Ξάνθη. Η Κωνσταντινούπολη είναι η σύνοψη των Βαλκανίων. Είναι η πατρίδα όλων μας».

Η αναφορά σε Κομοτηνή και Ξάνθη δείχνει ξεκάθαρα ποια είναι τα σχέδια της Άγκυρας, σχέδια που κάνει πως δεν βλέπει η ελληνική κυβέρνηση που επιμένει σε… φιλίες, συνεργασίες και… ανοιχτούς διαύλους!

Πηγή: newsbreak.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email