Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Κ. Πιερρακάκης: Θα επανεξεταστεί το πλαίσιο χρήσης κινητών στα σχολεία

Θα επανεξεταστεί το θέμα της χρήσης των κινητών στα σχολεία,  τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα  Ζαχαρέα, με αφορμή τις σχετικές πρωτοβουλίες  εκπαιδευτικών. «Είναι ένα θέμα που πρέπει να εξετάσουμε και θα εξετάσουμε, δηλαδή το πλαίσιο χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία. Υπάρχει απαγόρευση αλλά θα πρέπει να δούμε το πλαίσιο των συνεπειών» τόνισε ο Υπουργός Παιδείας.

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει  ότι επανέρχεται στο πλαίσιο  συνεπειών η πενθήμερη αποβολή, όπως υπήρχε παλιά, αλλάζει το καθεστώς σε ό,τι αφορά τις απουσίες και σε ό,τι αφορά τους θύτες του bullying θα πρέπει να αλλάζουν σχολικό περιβάλλον ευκολότερα.

Η εποχή της ανομίας έχει περάσει  

Ο κ. Πιερρακάκης σχολίασε και τα όσα συμβαίνουν με τα κρούσματα βίας στα Πανεπιστήμια.  

«Απαντώντας με ειλικρίνεια, δεν είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας,. αλλά δεν βρισκόμαστε στο επίπεδο που βρισκόμασταν το 2019» τόνισε ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος επισήμανε ότι «η εποχή της ανομίας έχει περάσει».  Διαβεβαίωσε ακόμη για το ίδιο θέμα ότι «θα είμαστε σε συνεργασία και εγώ και ο κ. Χρυσοχοΐδης με τους Πρυτάνεις. 

Πηγή:esos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη