Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Κ.Υ. Ορεστιάδας: Πάνω από 43.000 εμβολιασμοί και 15.000 rapid tests

Πάνω από 43.000 χιλιάδες δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού έγιναν από την αρχή της εμβολιαστικής καμπάνιας στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθυντής της Μονάδας Υγείας, Χρήστος Παπαθανάκης.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς παιδιών από 5 έως 11 ετών, οι οποίοι στον βόρειο Έβρο γίνονται μόνον στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, έχουν γίνει περίπου 600 μέχρι τώρα. Παράλληλα, πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί και το ιατρείο Post Covid, για την παρακολούθηση ατόμων που έχουν νοσήσει σοβαρά ή έχουν νοσηλευτεί και παρουσιάζουν παρατεινόμενα συμπτώματα.

Όσον αφορά τη δράση εμβολιασμών κατ’ οίκον, έχουν γίνει περίπου 1.100, στο πλαίσιο 70 εξορμήσεων σε 25 χωριά και οικισμούς των δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου. Το Κέντρο Υγείας αποτελεί και σταθερό σημείο διενέργειας δωρεάν rapid tests, o αριθμός των οποίων έφτασε τις 15.000.

Την ίδια ώρα, τα ετήσια στοιχεία (2021) της Μονάδας Υγείας αναφέρουν την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε 56.330 πολίτες.

«Εκτιμώ ότι το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, παρά τις μεγάλες προκλήσεις και δυσκολίες που σχετίζονται με την πανδημία, τα πήγε αρκετά καλά, αποδεικνύοντας ότι παραμένει ένας υγιής οργανισμός παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου», αναφέρει στο απολογιστικό του σημείωμα ο διευθυντής της Μονάδας, Χρήστος Παπαθανάκης, καλώντας τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν κάποιο παράπονο, να το αναφέρουν απευθείας στη Διεύθυνσή της και όχι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη