Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Λίγο έλειψε να προκληθεί μεγάλη πυρκαγιά στην Συκορράχη από εκδρομείς (;) της Πρωτομαγιάς (video)

Η Πρωτομαγιά στην περιοχή της Συκορράχης άφησε πληγωμένο ένα πλάτανο που λίγο έλειψε να καεί από πυρκαγιά που ξέσπασε εκεί λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Χαμηλό της Συκορράχης. Όλα δείχνουν ότι η εξόρμηση στην φύση και η φωτιά που πιθανόν άναψαν εκεί για το παραδοσιακό ψήσιμο οι επισκέπτες, αλλά και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το γεγονός ότι δε φρόντισαν να την σβήσουν – όπως έπρεπε – όταν έφυγαν, ήταν η αιτία που προκλήθηκε πυρκαγιά στον κορμό ενός τεράστιου πλάτανου που δεσπόζει πολλά χρόνια στο σημείο.

Ευτυχώς, στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τόσο από το κλιμάκιο Σαπών όσο και της Αλεξανδρούπολης, με σκοπό να πετύχουν αμεσότερη επέμβαση και να μην υπάρξει επέκταση της φωτιάς.

Μπορείτε να δείτε στο βίντεο που εξασφάλισε το focustonevro.gr, ότι φαινομενικά πρόκειται για μία εύκολη επιχείρηση,  αν όμως δεν υπήρχε η έγκαιρη ειδοποίηση από άτομα που είδαν τον καπνό, είναι πολύ πιθανό να καιγόταν ο πλάτανος και φυσικά να ξεσπούσε μία μεγαλύτερη πυρκαγιά στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του focustonevro.gr στο σημείο υπήρχαν εστίες από πυρκαγιές, ενώ όπως είναι γνωστό από την 1η Μαΐου έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και απαγορεύονται κάθε είδους φωτιές σε δασικές εκτάσεις και στην εξοχή!

 Η πυροσβεστική επιχείρησε στο σημείο με δύο οχήματα και τέσσερις άνδρες. Η άμεση επέμβαση της ήταν καθοριστική για την κατάσβεση της πυρκαγιάς όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη