Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ: “Να λειτουργήσουν ξανά όσα δημόσια ΚΤΕΟ έκλεισαν.”

Στην πρόσφατη διπλή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Λαϊκή Συσπείρωση παρενέβη στη συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων ΚΤΕΟ της περιοχής, ζητώντας να επαναλειτουργήσουν με σύγχρονες υποδομές και κατάλληλο προσωπικό τα δημόσια ΚΤΕΟ της ΑΜΘ που έκλεισαν.

Σε ανακοίνωση της μεταξύ άλλων επισημαίνει:

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» παρενέβη στη συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων ΚΤΕΟ της περιοχής αναδεικνύοντας την ανάγκη να παραμείνουν δημόσια, με εκσυγχρονισμό των υποδομών και στελέχωση με το κατάλληλο προσωπικό. Να ξαναλειτουργήσουν όσα ΚΤΕΟ έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Κατήγγειλε την πολιτική των κυβερνήσεων και των διοικήσεων της ΠΑΜΘ διαχρονικά, που ιδιαίτερα μετά το 2012 και πάντα με την επίκληση των περιβόητων «μνημονιακών δεσμεύσεων», τα οδήγησαν στην υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση, τις ελλείψεις σε τεχνικά μέσα.

Οι προκλητικές απαντήσεις της διοίκησης ότι «δεν μπορεί να βάλει πλαφόν στις τιμές στους ενοικιαστές» και ότι «δεν κάνουμε επιδοματική πολιτική για ψηφοθηρία!», την ώρα που οι «ενοικιαστές» πληρώνοντας 1500 ευρώ το μήνα θα χρησιμοποιούν έτοιμες υποδομές, μέσα και μηχανήματα για να χαρατσώνουν τους οδηγούς με πανάκριβο αντίτιμο, σε συνθήκες μάλιστα μεγάλης ακρίβειας, που πλήττει τις λαϊκές οικογένειες, αποδεικνύει την υποκριτική της στάση όταν πρότεινε το 2024 να είναι «έτος οδικής ασφάλειας» για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Γιατί οδική ασφάλεια σημαίνει πριν από όλα ασφαλή οχήματα με δυνατότητα τακτικών και περιοδικών ελέγχων όλων των οχημάτων, ΙΧ και κρατικών, χωρίς την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, χωρίς τις δικαιολογημένες ανησυχίες για τα αποτελέσματα των ελέγχων από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, αφού το κριτήριο του κέρδους εξηγεί γιατί δεν «κόβονται» οχήματα, όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη