Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση για την Τσιμεντοδιάβαση Καστανεών: Ένας χρόνος πέρασε και δεν έγινε τίποτα.

Συμπληρώνεται σε λίγες μέρες ένας χρόνος από τη μέρα που τα νερά του Άρδα  παρέσυραν και κατέστρεψαν την τσιμεντοδιάβαση στις Καστανιές, διακόπτοντας την επικοινωνία της περιοχής των Καστανεών με αυτήν του Τριγώνου αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ορεστιάδας Κώστας Ζαλουφλής. Από τότε και μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν από διάφορους παράγοντες, αναφέρει.

Στην ανακοίνωση τονίζει:

Στην αρχή έψαχναν να βρουν για το ποιος έχει την ευθύνη της συντήρησης και αποκατάστασης των ζημιών . Τώρα, κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος, ψάχνουν να βρουν ποιος θα κάνει τις μελέτες. Το πρόβλημα όμως παραμένει και ταλαιπωρεί κυρίως τους αγρότες της περιοχής.

Το τελευταίο καιρό από τις Καστανιές  πέρασε  ολόκληρη η πολιτική, στρατιωτική  και θρησκευτική ηγεσία της χώρας μας και της ΕΕ. Μας χτύπησαν φιλικά στην πλάτη, μας είπαν για άλλη μια φορά ότι φυλάμε Θερμοπύλες, μας είπαν ότι η καλύτερη θωράκιση  του νομού μας είναι ο ίδιος ο λαός του… και άλλα τέτοια, κανείς τους όμως δεν ρώτησε για τα προβλήματα που απασχολούν τους  κατοίκους  της ακριτικής  μας περιοχής.  Κανείς δεν είδε τη «σπασμένη» τσιμεντοδιάβαση. Κανείς δεν είδε την ερήμωση της περιοχής, κανείς δεν άκουσε τον επιθανάτιο ρόγχο της, που αργοπεθαίνει από  ακατάσχετη πληθυσμιακή αιμορραγία,  που προκαλούν οι αντιλαϊκές τους πολιτικές διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων..

Η Λαϊκή Συσπείρωση  Ορεστιάδας καλεί  Κυβέρνηση, Περιφέρεια και το Δήμο  άμεσα να συντονιστούν και να αποκαταστήσουν την ζημιά στην τσιμετοδιάβαση των Καστανεών. Καλεί ακόμα  τους κατοίκους των Καστανεών και της ευρύτερης περιοχής να βγάλουν   τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα. Τα δισεκατομμύρια που καθημερινά μας βομβαρδίζουν, προορίζονται για τις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων  και όχι για να λύσουν  λαϊκά προβλήματα, όπως αυτό με την τσιμεντοδιάβαση  των Καστανεών.

 Ο μόνος δρόμος  για να λύσουμε προβλήματα είναι ένας και δοκιμασμένος ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Ο δημοτικός σύμβουλος           

Ζαλουφλής Κώστας

2  Ιούνη 2020

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη