Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης: Τι μέλλει γενέσθαι με το έργο της τηλεθέρμανσης Φερών;

Με ερώτηση που απευθύνεται προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, τα 4 μέλη της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» διερωτώνται τι μέλλει γενέσθαι με το πολυθρύλητο αναπτυξιακό έργο της τηλεθέρμανσης Φερών. Με αφορμή την συζήτηση του θέματος στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο, η αντιπολιτευόμενη παράταξη προβαίνει στην εκτίμηση πως η ανάθεση στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα οδηγήσει στην περαιτέρω καθυστέρηση υλοποίησης του εν λόγω έργου και ίσως ενδεχόμενη ματαίωσή του. Διαβάστε το περιεχόμενο της ερώτησης:

Όπως όλοι γνωρίζουμε και βιώνουμε εδώ και αρκετό καιρό δεν υπάρχει ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων για πολλά, μικρά, μεγάλα, αλλά και σοβαρά ζητήματα
που αφορούν το Δήμο μας.

Θεωρούμε απόλυτα αναγκαία την ουσιαστική ενημέρωση αρχικά από το πολυσυζητημένο θέμα της Τηλεθέρμανσης Φερών (απορριπτόμενη θερμότητα ΤΑP).

Μετά τη μελέτη σκοπιμότητας που ολοκληρώθηκε το 2015 από την ΑΝΚΟ το έργο έχει βαλτώσει και δεν προχωρά.

Σήμερα έρχεται ως 4ο από τα τέσσερα θέματα που αναλαμβάνει ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του ΕΚΠΑ (θέμα 49ο της 16ης Συνεδρίασης ΔΣ).

Εύλογα δημιουργούνται και θέλουμε να απαντήσετε τα ερωτήματα:

Α) Έχετε σκοπό να το προχωρήσετε πραγματικά, το έργο;
Β) Σε ποιο σημείο βρίσκεται (αν θεωρείτε ότι προχωρά);
Γ) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου;
Δ) Γιατί δεν αξιοποιείτε την μελέτη που υπάρχει; Η ανάθεση στον ΕΛΚΕ του ΕΚΠΑ δεν θα μεταθέσει το έργο στο μέλλον, με κίνδυνο να μην υλοποιηθεί;

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Σάββας Δευτεραίος
Νίκη Δραμανίδου
Γεράσιμος Βλυσίδης
Χρήστος Βαρσαμάκης

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη