Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση: Δεν επαρκεί η 3ωρη καθαρίστρια – Δεν υπάρχει τραπεζοκόμος στο 5ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης

Το κενό σε καθαριότητα και προσφορά φαγητού στα 100 περίπου νήπια που φοιτούν στο 5ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης φέρνει με ερώτηση εκτός ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης η Λαϊκή Συσπείρωση. Όπως αναφέρει:

Με απόφαση δημάρχου εδώ και ένα μήνα μετακινήθηκε από το 5ο Νηπιαγωγείο η καθαρίστρια πλήρους απασχόλησης (6ώρες) και στη θέση της τοποθετήθηκε άλλη εργαζόμενη μερικής απασχόλησης(3ώρες).

Αμέσως γίνεται κατανοητό πως σε ένα από τα μεγαλύτερα νηπιαγωγεία δεν μπορούν να καλυφθούν επαρκώς οι συνθήκες καθαριότητας.  Στο νηπιαγωγείο λειτουργούν συνολικά 8 τμήματα πρωινής και ολοήμερης βάρδιας με πάνω από 100 νήπια, υπάρχουν πολλές αίθουσες, παιχνίδια, τουαλέτες που απαιτούν καθημερινή καθαριότητα και φροντίδα. Επίσης και η  μεγάλη αυλή του νηπιαγωγείου απαιτεί την φροντίδα της ειδικά τώρα που βελτιώνεται ο καιρός και θα χρησιμοποιείται καθημερινά.

Μία εργαζόμενη καθαρίστρια σε 3 ώρες δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της καθαριότητας -απολύμανσης ανάμεσα  στην πρωινή και μεσημεριανή βάρδια.

Αιτούμαστε ΑΜΕΣΑ να καλυφθούν οι ανάγκες καθαριότητας με τη μετατροπή της σύμβασης της καθαρίστριας από 3ωρη σε πλήρους απασχόλησης ή με μετακίνηση χωρίς αυτό να είναι σε βάρος της καθαριότητας άλλου σχολείου.

Ένα άλλο πρόβλημα του σχολείου είναι η έλλειψη μίας τραπεζοκόμου ώστε να προλαβαίνει το προσωπικό να προσφέρει ζεστό το φαγητό των νηπίων.

Αλεξανδρούπολη 21/3/23

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δευτεραίος Σάββας

Βλισίδης Γεράσιμος

Βαρσαμάκης Χρήστος

Δραμανίδου Νίκη

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email