Λογιστές Έβρου: Ζητούν παράταση των φορολογικών δηλώσεων – Διαμαρτυρία στην Ορεστιάδα

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν οικονομολόγοι, φοροτεχνικοί και λογιστές για τον όγκο των εργασιών και υποχρεώσεων ζητώντας πρωτίστως την παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Μάλιστα, οι λογιστές και φοροτεχνικοί του Βορείου Έβρου πρόκειται να πραγματοποιήσουν και διαμαρτυρία στην ΔΟΥ Ορεστιάδας την προσεχή Παρασκευή.

Η ανακοίνωση των φοροτεχνικών και λογιστών του Βορείου Έβρου:

“Διανύουμε μια περίοδο ραγδαίων εξελίξεων στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στη φορολογική διοίκηση και μετάβασης στη ψηφιακή εποχή. Έχουμε πραγματοποιήσει τεράστια βήματα στην παροχή ηλεκτρονικών φορολογικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών. Έχουμε επιφορτιστεί υπέρμετρα σε σχέση με άλλους επαγγελματίες. Ο κλάδος μας έχει ανταποκριθεί επάξια στις εξελίξεις, αλλά χρειάζεται την υποστήριξη του κράτους.

To προηγούμενο διάστημα το ΔΣ  του Σ.Λ.Φ.Ε.Ε. Βορείου Έβρου πραγματοποίησε ενημερώσεις με ανακοινώσεις και επισκέψεις σε φορείς και βουλευτές, χωρίς μέχρι και σήμερα δυστυχώς να έχει υλοποιηθεί κάποιο από τα ζητήματα που έχουμε θέσει.

ΩΣ ΕΔΩ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Απαιτούμε την επίλυση των προβλημάτων μας και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε σε συνεχή εγρήγορση για την επίλυση των αιτημάτων μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Παρασκευή 22/7/22 και ώρα 11:00π.μ. έξω από τη Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας για να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε την:


● Αναβολή της υποχρεωτικότητας των Ηλεκτρονικών Βιβλίων myDATA για το έτος 2022 και επανεξέταση για το έτος 2023 με αρχικό στάδιο την καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

● Παράταση στη διαβίβαση των εσόδων myDATA για το έτος 2021 έως 31/12/2022, χωρίς επιβολή κυρώσεων για αποκλίσεις ή τυπικές παραβάσεις.

● Μεταφορά της λήξης προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος στις 30/9/2022.

● Θεσμοθέτηση της άδειας ασθένειας του λογιστή (και άδειας μητρότητας – πατρότητας) με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων για τους πελάτες μας.

● Καθιέρωση του μήνα Αύγουστου ως περίοδος αδείας για τον κλάδο, με μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων.

● Στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών του  Έβρου.”

Η επιστολή των Οικονομολόγων Έβρου στους αρμόδιους Υπουργούς:

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin