Μάξιμος Χαρακόπουλος από Διδυμότειχο: Ειδικό δημογραφικό πρόγραμμα για τις ακριτικές περιοχές

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

«Το δημογραφικό είναι ένα πρόβλημα για όλη την Ευρώπη, που κάποτε αποκαλούσαμε χριστιανική Δύση. Όπως, όμως, επιβεβαίωσε και η απογραφή είναι έντονο σε όλη τη Ελλάδα. Βεβαίως, το δημογραφικό αποκτά άλλη διάσταση όταν μιλάμε για την Θράκη και τις ακριτικές περιοχές. Η επίλυση του προβλήματος, επειδή εργάστηκα στην Διακομματική Επιτροπή για το Δημογραφικό που κατέληξε σε ένα πόρισμα, χρειάζεται πάνω από όλα επιμονή σε βάθος χρόνου. Για τις ακριτικές, όμως, περιοχές πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει ένα ειδικό πρόγραμμα στήριξης της παραμονής των κατοίκων με στόχο τη δημογραφική ανάκαμψη. Ας διδαχθούμε από το Βυζάντιο που έδινε στους Ακρίτες γη και προνόμια για να παραμένουν φύλακες στα σύνορα της αυτοκρατορίας. Και εδώ, κάθε πολίτης είναι ουσιαστικά εθνοφύλακας, όπως και εμπράκτως το απέδειξαν οι κάτοικοι, συνδράμοντας τις επίσημες αρχές στην απόπειρα εισβολής παράνομων μεταναστών, υπό την καθοδήγηση των Τουρκίας, τον Μάρτιο του 2020 στον Έβρο». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό και την αναφορά του τελευταίου στο θέμα του δημογραφικού και την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων, πέραν αυτού της εκκλησίας για το τρίτο παιδί.

maximos__1_
Η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ στο καθολικό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας στις Φέρες
maximos__3_
maximos__4_

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο Διδυμότειχο επ’ ευκαιρία της παρουσίασης του Τόμου της ΔΣΟ για τους Ναούς της Αγίας Σοφίας ανά τον κόσμο, αναφέρθηκε επίσης στον κομβικό ρόλο των Μητροπόλεων της Θράκης στην προαγωγή της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των Θρακιωτών, ανεξαρτήτου θρησκεύματος.

maximos__6_
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον μητροπολίτη Διδυμότειχου
maximos__5_
maximos__7_
maximos__8_

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ είχε συνάντηση, επίσης, με τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, τον οποίο ευχαρίστησε για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης για την παρουσίαση του Τόμου, και εξέφρασε την ελπίδα «η πρόσφατη Έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης με τα κίνητρα που προτείνει να υιοθετηθεί από την πολιτεία και να υλοποιηθεί με συνέπεια».

maximos__9_
Συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΔΣΟ με τον δήμαρχο Διδυμότειχου
maximos__10_

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της ΔΣΟ, στην οποία συμμετείχαν ο ταμίας της ΔΣΟ, βουλευτής Έβρου, κ. Σταύρος Κελέτσης και ο Σύμβουλος της ΔΣΟ δρ. Κώστας Μυγδάλης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο καθολικό της βυζαντινής Μονής Παναγίας Κοσμοσώτειρας -που ανήγειρε ο Ισαάκιος Κομνηνός- στις Φέρες και ενημέρωση για τις εργασίες αποκατάστασης, αλλά και ξενάγηση στο εξαιρετικό Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου από την αρχαιολόγο κ. Λίλα Σαμπανοπούλου.

maximos__11_
Επίσκεψη της ΔΣΟ στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin