Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Μέσα στο καλοκαίρι ο νέος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακά εργαλεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» – Τι πρέπει να ξέρουν οι Εβρίτες δικαιούχοι

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει ο νέος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακά εργαλεία μικρομεσαίων επιχειρήσεων» ενίσχυση και των ατομικών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ιδρυθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Το πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 135 εκ. ευρώ και απευθύνεται σε περίπου 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρέχοντας επιταγές για την απόκτηση, μέσω αγοράς ή μίσθωσης, νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του υπουργείου, συμμετοχή αναμένεται να εκδηλωθεί και για τον β’ κύκλο από τον  Έβρο, όπως έγινε και στον α’ κύκλο, με τους ενδιαφερόμενους να αναζητούν τους όρους και τις προϋποθέσεις, προκειμένου να λάβουν αυτήν την στήριξη, καθιστώντας την επιχείρηση τους περισσότερο ανταγωνιστική και αξιόπιστη. Οι δικαιούχοι του νομού του α’ κύκλου αξιοποίησαν το συγκεκριμένο κονδύλι, κυρίως στην βελτίωση της λειτουργίας της επιχείρησης τους, σε εφαρμογές απλοποίησης των υπηρεσιών τους.

Αποτελεί ένα από τα τρία προγράμματα της δράσης «Ψηφιακός μετασχηματισμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων», που υλοποιεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος ενισχύθηκαν 45.509 δικαιούχοι, με το συνολικό ποσό της επιχορήγησης στα 92εκ. ευρώ, δηλαδή το 78% της συνολικής εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Ειδικότερα, ενισχύθηκαν επτά στις δέκα επιχειρήσεις που απασχολούν από ένα έως πέντε άτομα προσωπικό, ενώ πάνω από το 60% του ποσού της ενίσχυσης δόθηκε στις επιχειρήσεις που απασχολούν από 10 έως 250 άτομα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη