Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Μέτρα ανακούφισης για τις πληγείσες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

Σε συνέχεια της 3365 από 18.01.2021 Γραπτής Ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης προτείνοντας μέτρα ανακούφισης για τις καταστροφικές συνέπειες των καιρικών φαινομένων στον Ν.Έβρου, απάντηση έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων!

Σε αυτή αναφέρεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εκτιμήσεις σε καλλιέργειες του Νομού, ενώ για τις ζημίες που προκλήθηκαν σε ζωικό κεφάλαιο, έχουν ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις και αναμένεται η γνωστοποίηση των πορισμάτων, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Αναφορικά με τις ζημίες που προκλήθηκαν σε υποδομές εγγειοβελτιωτικών έργων δικαιοδοσίας Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β & Γ.Ο.Ε.Β) αναφέρεται ότι “δύναται να εξεταστεί η συμμετοχή του δημοσίου στις δαπάνες αποκατάστασης των ζημιών αυτών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 414/1976, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει”.

Η ερωτηση του Αναστάσιου Δημοσχάκη:

[pdfjs-viewer viewer_width=0 viewer_height=800 url=https://focustonevro.gr/wp-content/uploads/2021/03/11488436.pdf download=true print=true fullscreen=false fullscreen_target=false fullscreen_text=”on” zoom=0 search_term=”” ]

Η απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων:

[pdfjs-viewer viewer_width=0 viewer_height=800 url=https://focustonevro.gr/wp-content/uploads/2021/03/ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.pdf download=true print=true fullscreen=false fullscreen_target=false fullscreen_text=”on” zoom=0 search_term=”” ]
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email