Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση: Επιδότηση ρεύματος, καυσίμων και όλα όσα ανακοινώνονται αυτή την ώρα

Τα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμα του προς τους πολίτες την Τρίτη, εξειδικεύουν οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Η νέα διεθνής κρίση, διογκώνει τις τιμές της ενέργειας και στα βασικά είδη, ενισχύει τον πληθωρισμό, διαταράσσει την εφοδιαστική αλυσίδα, κλυδωνίζει την εμπιστοσύνη, ενισχύει τη μεταβλητότητα και φρενάρει την αναπτυξιακή δυναμική», ανέφερε αρχικά ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μέτρα στήριξης: Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών

α. «Αυξάνουμε σημαντικά την επιδότηση ρεύματος σε νοικοκυριά επιχειρήσεις. Το κόστος αυτού του μέτρου φθάνει τα 640 εκατ. για τον Απρίλιο».

β. «Ενισχύουμε ευάλωτους συμπατριώτες μας με έκτακτη ενίσχυση που θα καταβληθεί πριν το Πάσχα

  • 1,5 δόση παραπάνω δόση επιδόματος Παιδιού
  • ενίσχυση 200 ευρώ σε 667.000 χαμηλοσυνταξιούχους
  • ενίσχυση 200 ευρώ σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες
  • ενίσχυση 200 ευρώ σε δικαιούχους επιδόματος ΑΜΕΑ

γ. Απευθείας επιδότηση καυσίμων

  • επιλέξιμα είναι φορολογικά πρόσωπα φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν εισόδημα έως 30.000 ευρώ επιδότηση αφορά 60 λίτρα μηνιαίως με 22 λεπτά το λίτρο
  • Ειδικά για τους πολίτες που είναι κάτοικοι νησιών η επιδότηση φθάνει τα 27 λεπτά το λίτρο 
  • Επιδοτείται το ντίζελ ωστε το όφελος για τον καταναλωτή να είναι στα 15 λεπτά το λίτρο. 
  • Στα ταξί δίνεται ενίσχυση 200 ευρώ το μήνα για τον Απρίλιο

δ. Αυξάνεται η περίοδος αποπληρωμής των επιστρεπτέων επιστροφών από τις 40 στις 66 δόσεις.

Όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, τα μέτρα ξεπερνούν συνολικά το ένα δισ. ευρώ και απευθύνονται σε 3,2 εκατ. συμπολίτες μας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι η στήριξη μέσω των μέτρων που ανακοινώνονται αυτήν την ώρα επικεντρώνεται σε τρεις άξονες: «Πρώτον, στην πολύ σημαντική αύξηση επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος, δεύτερον στη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών και τρίτον στην επιδότηση καυσίμων που ως αποτέλεσμα θα έχει τη μείωση της τιμής του πετρελαίου και της βενζίνης».

Δείτε live τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης παρακάτω:

Πηγή: ethnos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email