Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Μήνυση Παππά σε Κελέτση – Πυροτέχνημα την χαρακτηρίζουν Νέα Δημοκρατία και ΝΟΔΕ Έβρου

Μήνυση κατά του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής Σταύρου Κελέτση, κατέθεσε ο Νίκος Παππάς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τον Βουλευτή Έβρου κ. Κελέτση για αλλοίωση των πρακτικών της προανακριτικής επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα περί sms. Στο κείμενο της μήνυσής του περιγράφει αδικήματα, όπως ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος και ζητεί να ελεγχθεί ποινικά ο πρόεδρος της επιτροπής.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι «η διαδικασία αυτή μπορεί να εξελίσσεται σε μία παρωδία σε έναν τραγέλαφο και σε έναν πολιτικό κόλαφο για τους εμπνευστές της. Δεν θα επιτρέψουμε όμως η παρανομία να γίνει μία καθημερινότητα. Καταθέσαμε μήνυση κατά του προέδρου της επιτροπής του κ .Κελέτση, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει από τα πρακτικά λες και τα πρακτικά είναι το τεφτέρι του για τα ψώνια. Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ανεκτό και στέλνουμε ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα. Καθένας θα έρθει ενώπιον των ευθυνών του».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. που με δελτίο Τύπου της αναφέρει τα εξής:

“Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Παππά για όσα έρχονται στο φως από τις καταθέσεις του κ. Χρήστου Καλογρίτσα, στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, είναι πλέον ολοφάνερος.

Ο κ. Παππάς, αντί να απαντήσει σε όσα αποκαλύπτει εναντίον του στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, προχώρησε στο πυροτέχνημα της υποβολής μήνυσης στον Πρόεδρο της Επιτροπής, που εφαρμόζει πιστά τον Κανονισμό της Βουλής. Αλήθεια γιατί δεν καταθέτει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα για όσα κατέθεσε εναντίον του, σχετικά με τις “εντολάρες” που έπαιρνε από τον πρώην υπουργό για το στήσιμο του διαγωνισμού, τη “χρηματοδότηση” μέσω δανεισμού για διάφορα εγχειρήματα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, το ότι ο ίδιος “κοιμόταν” στο σπίτι του “Μεγαλοεργολάβου”;

Αυτά δεν τα διάβασε στα Πρακτικά της Επιτροπής, στα οποία έχει απόλυτη και ανεμπόδιστη πρόσβαση; Όσο κι αν προσπαθούν ο κ. Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από την ουσία της και να αποφύγουν να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν, δεν θα τα καταφέρουν. Ό,τι κι αν κάνουν, η αλήθεια για όλη αυτή τη σκοτεινή υπόθεση θα αναδειχθεί”.

Με την σειρά της η Νομαρχιακή Επιτροπή της Ν.Δ. στον Έβρο, διά του προέδρου της Άκη Παρασκευόπουλου, με αντίστοιχο δελτίο Τύπου τονίζει τα εξής:

“Μήνυση- πυροτέχνημα κατά του Προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, Βουλευτή του Έβρου Σταύρου Κελέτση, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών κατέθεσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς.

Μετά τα όσα αποκάλυψε στην κατάθεση του ο κύριος Καλογρίτσας, η κίνηση αυτή του κυρίου Παππά, μόνο έκπληξη και απορία μπορεί να προκαλέσει αποπροσανατολίζοντας από την ουσία της υπόθεσης και αποδεικνύοντας τον πανικό στον οποίο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα βλέπουν το φως της επικαιρότητας. 

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Σταύρου Κελέτση, μετά και την εντολή που πήρε από την Βουλή για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος, με αντικειμενικότητα, δίκαια και αμερόληπτα δείχνουν το δρόμο που θα ακολουθήσει η προανακριτική, απερίσπαστη από κινήσεις και δηλώσεις εντυπωσιασμού του ΣΥΡΙΖΑ”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη