Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Μαζικές οι διαμαρτυρίες για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Προσκλητήριο σε συστράτευση Ελεύθερων Επαγγελματιών και Επιστημονικών Φορέων

Οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες του Νομού Έβρου, με αφορμή τις εξαγγελίες για μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος  και την εισαγωγή τεκμαρτών κριτηρίων  φορολογητέου εισοδήματος, διαμαρτυρόμαστε για τον απαράδεκτο, συλλήβδην χαρακτηρισμό των ελευθέρων επαγγελματιών επιστημόνων ως φοροφυγάδων και την επιβολή των νέων απαράδεκτων μέτρων.

Ο συλλογικός χαρακτηρισμός με ταμπέλες για τη δικαιολόγηση δυσμενών κρατικών μέτρων σε βάρος ολόκληρων κοινωνικών ομάδων ελλοχεύει τον κίνδυνο διαπόμπευσης των ελεύθερων επαγγελματιών καθώς και ενεργοποίησης κοινωνικού αυτοματισμού εναντίον τους και συνιστά απαράδεκτο θεσμικό ατόπημα. Την ίδια στιγμή που η φοροδιαφυγή μαίνεται ανεξέλεγκτη, η θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης αποτελεί αναχρονισμό και περίτρανη ομολογία της αδυναμίας ή της έλλειψης βούλησης του κράτους να την καταπολεμήσει.

Με τις σχεδιαζόμενες επιλογές φτωχοποιείται μια ολόκληρη κατηγορία επαγγελματιών επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών που στην πλειοψηφία τους αδυνατούν να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις, ενώ έχουν ήδη υποστεί τις συνέπειες της μακρόχρονης διαδοχικής, οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε έναν ακριτικό Νομό με όλα τα γνωστά προβλήματα και ενώ προσπαθούμε όλοι μας να ορθοποδήσουμε και από τις καταστροφικές πυρκαγιές – η εξαθλίωση του επιστημονικού δυναμικού και ελεύθερου επαγγελματία με τις συνθήκες που διαμορφώνονται θα οδηγήσει σε νέα μαζική φυγή και αιμορραγία ανθρώπινου δυναμικού και θα αποτελέσει νέο βαρύ οικονομικό και δημογραφικό  πλήγμα για τον Έβρο.

Ζητούμε λοιπόν από τους βουλευτές του Νομού Έβρου :

α) Την άμεση τοποθέτησή τους  για τα ζητήματα που μας απασχολούν

 β) Την αμέριστη συμπαράστασή τους και την παρέμβασή τους με τις άμεσες ενέργειές τους για την υποστήριξη των αιτημάτων μας

Ζητούμε από την κυβέρνηση :

α) την άμεση απόσυρση κάθε σκέψης θέσπισης των συγκεκριμένων μέτρων και

β) να ακολουθήσει το δρόμο του διαλόγου και της πραγματικής διαβούλευσης με τους θεσμικούς επαγγελματικούς φορείς, προκειμένου να επέλθει πραγματικός εξορθολογισμός του φορολογικού συστήματος ώστε αυτό να είναι δίκαιο και βιώσιμο.

Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες του Νομού Έβρου να συνταχθούν στον αγώνα μας

Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου,  Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης

Άννα Μεμετζή, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας

Χρήστος Χατζηπαπάς, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ν. Έβρου

Σαράντης Τσιρτσίδης , Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Ν. Έβρου

Μαλάκης Αθανάσιος,  Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ν. Έβρου

Απόστολος Τσιακίρης, Πρόεδρος Ν.Ε Έβρου Τεχνικού Επιμελητηρίου

Αθανάσιος Πανταζής , Πρόεδρος Συλλόγου Οικονομολόγων  Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Έβρου

Θεόδωρος Παύλου, Πρόεδρος Συλλόγου  Φοροτεχνικών Λογιστών Αλεξανδρούπολης

Σταυρίδης Απόστολος, Πρόεδρος Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Βορείου Έβρου

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη