Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου Μονάχου δίνουν ελπίδα στους κατοίκους της πυρόπληκτης Κίρκης

Επίσκεψη στον οικισμό της πυρόπληκτης Κίρκης πραγματοποίησε αποστολή του 5ου Δημοτικού σχολείου Μονάχου “Σωκράτης” .

Είκοσι πέντε παιδιά με τους συνοδούς καθηγητές και τους γονείς τους περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στο πυρόπληκτο χωριό της Κίρκης από μέλη του Πολιτιστικού  Συλλόγου  Κίρκης .

Οι μαθητές έδωσαν ζωή στον οικισμό και ελπίδα σε όλους τους κατοίκους του χωριού, γέμισαν το παλιό δημοτικό σχολείο με τις φωνές και τα χαμόγελά τους, τραγούδησαν, ξεναγήθηκαν στο μικρό αλλά δημιουργημένο με «ψυχή και αμέριστη αγάπη για τον τόπο» Μουσείο και φύτεψαν μια βελανιδιά μπροστά στο κτήριο του Πολιτιστικού Κέντρου  Κίρκης.

Η βελανιδιά δεν επιλέχθηκε τυχαία μιας και είναι δέντρο που φύεται στο ορεινό ανάγλυφο της περιοχής .

Συμβολίζει τη δύναμη, την αντοχή, τη μακροβιότητα, τη σταθερότητα, τη  σοφία, την ανθεκτικότητα, την επιμονή, την ανάπτυξη και την επικράτηση παρά τις δυσκολίες.

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου, η αποστολή του 5ου Δημοτικού σχολείου Μονάχου “Σωκράτης” επισκέφτηκε επίσης και ξεναγήθηκε στην παράκτια και αρχαιολογική περιοχή «Αρχαία Ζώνη» στη Μεσημβρία, μια περιοχή που το σχολείο έχει «υιοθετήσει» στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού: «Τα σχολεία “υιοθετούν” χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα της Ελλάδας».

Την Τρίτη 14 Μαΐου, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Μονάχου τίμησαν την επέτειο της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης, συμμετέχοντας  στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή οδό της πόλης, συνοδευόμενοι από τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Σχολείου τους κ. Ευάγγελο Θεοδώρου, που κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση των συγκεκριμένων δράσεων.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη