Μαρέγκες με φράουλες και σιρόπι πασχαλιάς!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

loveandspices.gr by Eftychia Charmanidou

Αν δεν είναι αυτό το γλυκό της άνοιξης, τότε ποιο, αγαπημένοι μου φίλοι?

Υπερνόστιμο και υπέροχο… με τις αέρινες, μυρωδάτες, εκλεπτυσμένες μαρέγκες, τραγανές απ’ έξω, αφράτες και μαστιχωτές από μέσα… με τη γλύκα να δένει με το ξινούτσικο γιαούρτι και τις δροσερές φράουλες που μοσχοβολάνε πασχαλιά!

Μαζέψτε μπόλικες πασχαλιές λοιπόν, ακόμα υπάρχουν άφθονες στους κήπους ή στη λαϊκή… έχουμε πολλή δουλειά εδώ…

Μια δουλειά γλυκιά και εύκολη παρόλα αυτά, γεμάτη χρώματα και αρώματα!

Μαρέγκες με φράουλες και σιρόπι πασχαλιάς

  • Μερίδες: 6 τεμάχια μεγάλα ή 12 μικρά
  • Χρόνος προετοιμασίας και ψησίματος: 1 ½ ώρες

Υλικά

Για τις μαρέγκες

  • 250γρ. ζάχαρη λευκή
  • 125γρ. ασπράδι αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1κ.γ.μηλόξυδο
  • βανίλια

 Για το σιρόπι πασχαλιάς

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα άνθη πασχαλιάς
  • 2-3κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2-3 bluberries (για το χρώμα)

Για το σερβίρισμα

  • 500γρ. φράουλες σε κομμάτια
  • 300γρ. σμετάνα ή στραγγιστό γιαούρτι
  • Άνθη πασχαλιάς

Eίμαι η Ευτυχία από το loveandspices.gr ! Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin