Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Μαυρίδης: Οργή για την απόφαση επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου – Κάλεσμα σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας

Τι κι αν διαβεβαίωναν πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο σεβόμενοι την πλήρη εναντίωση της τοπικής κοινωνίας, τελικά, όπως φαίνεται, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής αποφασίστηκε η κατασκευή νέου χώρου φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών, δίπλα στον υφιστάμενο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας, προκειμένου να φιλοξενήσει επιπλέον αλλοδαπούς που εισέρχονται παράτυπα και παράνομα στην χώρα.

Την είδηση έδωσε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος της ΠΕΔ – ΑΜΘ Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος στηλίτευσε την ανακολουθία λόγων και πράξεων της κυβέρνησης προαναγγέλλοντας μεγάλες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία. Δείτε την ανάρτηση του Δημάρχου Ορεστιάδας:

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ!!! ΚΑΛΩ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ…

Δημοσιεύτηκε από Vassilis Mavridis στις Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020

Η προκηρυσσόμενη δράση αφορά τη χρηματοδότηση έργων για την αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ) στο Δ.Δ. Φυλακίου στο Ν. Έβρου.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας ενιαίας ελεγχόμενης δομής φιλοξενίας σύμφωνα με το άρθρου 8 του Ν. 4375/2016. Η δομή θα καλύψει την ανάγκη στέγασης των υπηκόων τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, διασφαλίζοντας την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο αυτών, θα συνεισφέρει στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης τους, καθώς και στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υποδοχής τους.

Η δομή θα χωροθετηθεί στο Δ.Δ. Φυλακίου, Δήμου Κυπρίνου στο Ν. Έβρο, θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. και θα γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου. Η συνολική δυναμικότητα της δομής θα είναι 1.500 φιλοξενούμενοι. Ειδικότερα, προβλέπονται η αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού και 750 θέσεων σε ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. (περιλαμβανομένων 250 θέσεων του υφιστάμενου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.). Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα αποτελούν μια ενιαία.

Στη δομή θα εγκατασταθούν οικίσκοι διαμονής καθώς και χώροι εστίασης – ψυχαγωγίας, ιατρείων, καταστημάτων, σχολείων, πλυντηρίων – στεγνωτηρίων, πολυχώρων, γραφείων διοίκησης, γραφείων φρουράς. Επίσης, προβλέπεται χώρος άθλησης και χώρος ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων όπου θα στεγάζονται τα γραφεία υπηρεσιών συντήρησης, τα γραφεία πυροσβεστικής υπηρεσίας και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Στη δομή θα κατασκευαστεί δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων και Η/Μ. Η δομή θα περιβληθεί από περιμετρική οδό με περίφραξη.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής:

[pdfjs-viewer viewer_width=0 viewer_height=800 url=https://focustonevro.gr/wp-content/uploads/2020/12/ΨΞΤΤ46ΜΔΨΟ-6ΙΚ.pdf download=true print=true fullscreen=false fullscreen_target=false fullscreen_text=”on” zoom=0 search_term=”” ]
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη