Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Μεγάλη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας – Και στην Αλεξανδρούπολη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας διοργανώνει μεγάλη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλη χώρα.

Οδοντίατροι και Νοσηλευτές των Εκπαιδευτικών Υγειονομικών Σταθμών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν σήμερα σε κομβικά σημεία των μεγάλων πόλεων, όπως έγινε και στην Αλεξανδρούπολη μπροστά από το δημαρχείο της πόλης, για να επικοινωνήσουν στον κόσμο τα πλεονεκτήματα της υιοθέτησης καλών συνηθειών στοματικής υγιεινής, καθώς η καλή στοματική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γενική υγεία και ευεξία.

Σύμφωνα με νεότερες επιστημονικές μελέτες, το 90% του πληθυσμού θα εμφανίσει κάποια στοματική νόσο κατά τη διάρκεια της ζωής του. Πολλές από τις νόσους του στόματος μπορούν να προληφθούν μέσω της συστηματικής φροντίδας του στόματος και των τακτικών επισκέψεων στον οδοντίατρο. Οι επισκέψεις στον οδοντίατρο, σε συνδυασμό με το σωστό βούρτσισμα των δοντιών και τον περιορισμό της ζάχαρης, της χρήσης καπνού και αλκοόλ, συμβάλουν στην καλή υγιεινή του στόματος.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη