Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού με εντοπισμό και καταστροφή χασισοφυτείας στην Σαμοθράκη

Με την αξιοποίηση κατάλληλων πληροφοριών το Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης προχώρησε στον εντοπισμό και στην καταστροφής χασισοφυτείας σε ορεινή δασική έκταση του νησιού. Συγκεκριμένα, στην περίφρακτη έκταση βρέθηκαν να καλλιεργούνται συνολικά 415 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία και τα στελέχη του Λιμενικού ξερίζωσαν. Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

«Στον εντοπισμό και εκρίζωση τετρακοσίων δεκαπέντε (415) δενδρυλλίων κάνναβης, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Σαμοθράκης, σε ορεινή δημόσια δασική έκταση στη νήσο Σαμοθράκη.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τα ανωτέρω στελέχη μετέβησαν στην εν λόγω περιοχή όπου μετά από πολυήμερες έρευνες, εντόπισαν μία (01) οργανωμένη περίφρακτη με σύρμα φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους από είκοσι (20εκ.) έως εκατόν τριάντα πέντε εκατοστά (135εκ.), η οποία καλυπτόταν περιφερειακά από πυκνή αυτοφυή βλάστηση.

Προκειμένου υπάρχει συνεχής και ασφαλής τρόπος ποτίσματος των δενδρυλλίων είχε εγκατασταθεί σύστημα σωληνώσεων επιμελώς καλυμμένο με χώμα, μέσω του οποίου, το νερό κατευθυνόταν με φυσική ροή από πηγή η οποία βρισκόταν σε απόσταση τεσσάρων χιλιάδων μέτρων (4.000μ.) προς τη φυτεία. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω δενδρύλλια, ενώ οι εν λόγω σωληνώσεις καταστράφηκαν επί τόπου, ώστε να είναι αδύνατη η επαναχρησιμοποίηση τους».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη