Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Μεγάλη η διασπορά του κορωνοϊού στο Ιωακείμειο Γηροκομείο – Θετικοί 36(!) τρόφιμοι και 7 υπάλληλοι

Επιβεβαιώθηκαν τα δυσοίωνα σενάρια που ήθελαν να προκύπτει μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στο Ιωακείμειο Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως. Οι θετικοί τρόφιμοι έχουν μεταφερθεί σε ειδική πτέρυγα, ενώ αντίστοιχα οι εργαζόμενοι είναι ήδη σε κατ’ οίκον καραντίνα, με το ενθαρρυντικό να είναι ότι μέχρι στιγμής είναι όλοι τους ασυμπτωματικοί. Διαβάστε την ενημέρωση της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως παρακάτω:

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, συνεχίζοντας την ενημέρωση της τοπικής μας κοινωνίας, γνωστοποιεί ότι:

1. Στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός», ολοκληρώθηκαν τα μοριακά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στους 120 τροφίμους και στους 80 εργαζομένους του. Όλοι οι τρόφιμοί μας είναι αρνητικοί, όμως, θετικοί είναι 2 εργαζόμενοι, που ήδη από χθες βρίσκονται σε «κατ’ οίκον» καραντίνα, ασυμπτωματικοί. Το Ίδρυμα ενημέρωσε σχετικά όλους τους συγγενείς των τροφίμων μας.

2. Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο, παραλάβαμε από τον ΕΟΔΥ τα αποτελέσματα και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 36 τρόφιμοι και 7 υπάλληλοι. Οι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν ήδη σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα εντός του κτιρίου και είναι τελείως ασυμπτωματικοί. Οι εργαζόμενοι απομονώθηκαν σε «κατ’ οίκον» καραντίνα, και όπως μας ενημερώνουν, οι περισσότεροι είναι τελείως ασυμπτωματικοί.

Ο Μητροπολίτης – Πρόεδρος όρισε ως υπευθύνους επικοινωνίας με τους συγγενείς των τροφίμων μας:

 • για το Ιωακείμειο Γηροκομείο, τη νοσηλεύτρια κ. Λαμπρινή Γκουντινούδη (τηλ. 2551028022 & 6948727198),

για το Σταυρίδειο Ίδρυμα, τη νοσηλεύτρια κ. Βασιλική Γολάτση (τηλ. 2551071500 & 6948371219)

Επίσης, όρισε ως υπεύθυνο επικοινωνίας με τα ΜΜΕ και ενημερώσεως των, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. π. Ειρηναίο Λαφτσή.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email