Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Μετά την κακοκαιρία Daniel… επιστρέφουν τα 30άρια – Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες ημέρες

Φεύγει μετά το σαρωτικό της πέρασμα η κακοκαιρία Daniel με τον καιρό να παρουσιάζει βελτίωση και τα φαινόμενα υποχωρούν και από την περιοχή της Θεσσαλίας που επλήγη σφοδρά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, σήμερα χρειάζεται μια προσοχή στο νότιο Ιόνιο, στα νότια της Πελοποννήσου και την Κρήτη καθώς θα υπάρχουν ενδεχομένως βροχές καταιγίδες, λόγω του ότι η κακοκαιρία θα κινηθεί προς την Αφρική όπου θα σχηματίσει μεσογειακό κυκλώνα.

Πάντως, η θερμοκρασία επιστρέφει στους 30 με 31 βαθμούς, σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες με το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών να είναι οι βοριάδες έντασης έως και 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Επίσης, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, αναμένονται φυσιολογικές για την εποχή βροχές το επόμενο διάστημα, με τα φαινόμενα να μην προβληματίζουν.

Σημειώνεται πως στη Θεσσαλία, όπου οι άνθρωποι μετρούν τις πληγές τους, οι μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν ένταση τριπλάσια από αυτή που είχαμε με τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό που χτύπησε την Ελλάδα το 2020.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη