Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Μεταγωγές κρατουμένων χωρίς ιατρικό έλεγχο καταγγέλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας

Με επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Ορεστιάδας καταγγέλει μεταγωγές κρατουμένων χωρίς ιατρικούς ελέγχους για Κορωνοϊό. Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρονται 2 περιστατικά μεταγωγής παράνομων μεταναστών.

Αναλυτικά η επιστολή

κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ
Τους μήνες που μας πέρασαν το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας κλήθηκε να ανταπεξέλθει σε πρωτόγνωρες καταστάσεις τόσο για την χώρα μας όσο και για την παγκόσμια κοινότητα και απέδειξε για άλλη μία φορά, γιατί ο Έλληνας Αστυνομικός αποτελεί θεμέλιο λίθο για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας στην οποία ζούμε.
Η πολιτεία με συνεχείς ενημερώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και διαγγέλματα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας έχει ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας με βασική κατεύθυνση και οδηγία όπως: α) Να μένουμε σπίτι β) Να τηρούνται αυστηρά μέτρα υγιεινής και καθαρισμού των χεριών. γ)Να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων κ.α, ενώ ανακοινώθηκαν και απαγορεύσεις μετακινήσεων από τον έναν Νομό σε άλλον Νομό.
Παρόλο που οι συστάσεις είναι καθημερινές και συνεχείς, στην Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα στις Υπηρεσίες της Δ.Α Ορεστιάδας παρατηρούνται φαινόμενα που δεν συμβαδίζουν με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Κράτους.

Πιο συγκεκριμένα,την 16-04-2020 πραγματοποιήθηκε μεταγωγή δώδεκα(12) παράνομων μεταναστών και την 05-05-2020 πραγματοποιήθηκε μεταγωγή δεκαοκτώ(18) παράνομων μεταναστών από τον Ίασμο Ροδόπης και την Καβάλα, προς το ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας χωρίς να έχει προηγηθεί και στις δύο μεταγωγές ο απαιτούμενος ιατρικός έλεγχος αν οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι είναι θετικοί ή αρνητικοί στον ιό covid-19 και χωρίς να έχουν τηρηθεί οι απαιτούμενες οδηγίες και συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία.

κ. Υπουργέ κ. Αρχηγέ
Ποίος έδωσε την συγκεκριμένη εντολή-διαταγή, αγνοώντας της οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας; Το Αρχηγείο είχε γνώση της συγκριμένης διαταγής για την μεταγωγή; Ήταν ενήμερες οι εισαγγελικές αρχές για τις συγκεκριμένες μεταγωγές; Δεν έπρεπε οι συγκεκριμένοι παράνομοι μετανάστες να κρατηθούν σε κάποια δομή για να τηρηθεί η καραντίνα των 14 ημερών; Τηρήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες αναφορικά με το πρωτόκολλο για τον ιό covid-19 ή αυτό υπάρχει για να τηρείται μόνο από τους πολίτες και όχι από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας;
Η Ένωσής μας ευελπιστεί για την άμεση ανταπόκρισή σας και ότι φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και αντιμετωπίζουν τον Έλληνα Αστυνομικό σαν υπάλληλο τριτοκοσμικής χώρας, δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη