Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Με «άρωμα γυναίκας» η διακίνηση μεταναστών στον Έβρο

4 διακινητές συνελήφθησαν σε μία μέρα σε Έβρο και Ροδόπη οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες. Στη μία περίπτωση μάλιστα, στον οικισμό του Προβατώνα, ο διακινητής ήταν μία γυναίκα που μετέφερε τρείς μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, το πρωί, στο ύψος της διασταύρωσης οικισμού Προβατώνα Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, συνέλαβαν μία ημεδαπή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην δεύτερη περίπτωση το πρωί πλησίον του οικισμού Αρδανίου Έβρου, αστυνομικοί Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης  συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών κι ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Στην τρίτη περίπτωση, το απόγευμα στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα  επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, το βράδυ πλησίον του οικισμού Μάνδρας Έβρου,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Τυχερού Αλεξανδρούπολης, Ιάσμου Ροδόπης και Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email