Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη – Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γεν. Γραμ. Δασών Ευστάθιος Σταθόπουλος (photos)

Εντυπωσιακή ήταν η μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Αλεξανδρούπολη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου!

Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης και με σύμμαχο τον καλό καιρό παρακολούθησαν την παρέλαση και χειροκρότησαν όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν σκορπώντας ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνεια. Μαθητές, σύλλογοι και στρατός έστειλαν με τον πιο δυνατό τρόπο το μήνυμα, πως η Ελλάδα θα είναι πάντα ελεύθερη με τα ιδανικά της και τις αξίες της, να αποτελούν «φάρο» και οδηγό των αγώνων του ελληνικού λαού. 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Δασών του ΥΠΕΝ Ευστάθιος Σταθόπουλος, ο οποίος και αναφέρθηκε στο μήνυμα της σημερινής ξεχωριστής μέρας για το ελληνικό έθνος, εκφράζοντας την συγκίνηση, την τιμή και την αποφασιστικότητα για το μέλλον της χώρας, με τον Έβρο, όπως είπεχαρακτηριστικά, μετά την καταστροφική πυρκαγιά και το έργο της επιτροπής ανασυγκρότησης, να μπαίνει στο δρόμο της ανάπτυξης. 

“Η Επανάσταση του 1821 ήταν ένας κορυφαίος αγώνας για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, πολιτικά δικαιώματα, μια γνήσια, μαζική, δημοκρατική επανάσταση τα μηνύματα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η Επανάσταση του 1821 εξέπεμψε ένα πανευρωπαϊκό και οικουμενικό μήνυμα, ενέπνευσε τους προοδευτικούς ανθρώπους της εποχής, όχι μόνο να ιδρύσουν φιλελληνικές κινήσεις, αλλά και, πολλούς, να έρθουν εδώ και να αγωνιστούν, για χάρη των αξιών που εξέφραζε. Γιατί οι αγώνες για Ελευθερία, Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια δεν σταματούν ποτέ, δεν είναι μουσειακά εκθέματα, αλλά ιστορική αναγκαιότητα”. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη