Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Με νέο ΔΣ και επαίνους ολοκληρώθηκε το 28ο Πανέβριο Συνέδριο Συλλόγων & Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών στους Μεταξάδες

Η Ένωση Συλλόγων & Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου σε συνεργασία με τον  Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μεταξάδων και την Τοπική Κοινότητα Μεταξάδων, πραγματοποίησαν  την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 στις 11:30 π.μ. το 28ο Πανέβριο Συνέδριο Συλλόγων & Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Έβρου, που διεξήχθη στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μεταξάδων Έβρου. Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου που εστάλη:

   «Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Μαρσέλος, η Βουλευτής Έβρου κα. Νατάσα Γκαρά, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο Μεταξάδων, ο εκπρόσωπος του Στρατηγού, Συνταγματάρχης κ. Δρίτσας Ευάγγελος και ο Αντισυνταγματάρχης κ. Δικαλπάκης Αθανάσιος, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και Ομάδων  Εθελοντών Αιμοδοτών  του Νομού Έβρου, καθώς και πλήθος κόσμου.

     Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου έγιναν οι ενημερώσεις για τα νέα επιστημονικά δεδομένα, για τις νέες διαδικασίες της αιμοδοσίας, καθώς για την προστασία προσωπικών και ευαίσθητων  δεδομένων. Οι ομιλητές για τα παραπάνω ήταν οι επαΐοντες Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος  Πρόεδρος Νεφροπαθών Β. Έβρου, Ιατρός κ. Γεώργιος, Μαρτίνης, Διευθυντής του Κέντρου Αιμοδοσίας Π.Γ.Ν.Α και ο Ιατρός κ. Γεώργιος Ζαφειρόπουλος, Γενικός Ιατρός, επιμελητής Α’. 

    Επίσης αποδόθηκαν έπαινοι σε εθελοντές αιμοδότες μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μεταξάδων που βραβεύτηκαν  για την προσφορά τους μέχρι σήμερα, προβάλλοντας έτσι πρότυπα προς μίμηση.

    Στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου εξελίχθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των εκπρόσωπων των Συλλόγων & Ομάδων των Εθελοντών Αιμοδοτών, με  προβληματισμούς, προτάσεις και στοχεύσεις.

     Κλείνοντας  πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και στην συνέχεια διενεργήθηκε η ψηφοφορία, καθώς παρήλθε η τριετής θητεία του Δ.Σ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από:

  1. Φυδανάκη Παναγιώτη
  2. Τεκτονίδη Δημήτριο
  3. Γκαιντατζή Αναστασία
  4. Κελετζή Βασίλειο
  5. Γιαχουντούδη Ευάγγελο

Το τελευταίο μέρος, ως είθισται, ήταν η παράθεση γεύματος σε τοπική ταβέρνα.

 Ευχαριστούμε από καρδίας, όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση του Συνεδρίου, καθώς και τους προσκεκλημένους για την συμμετοχή τους, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους.

 Δώσε Αίμα, σώζει ζωές!!!»

Για την Ένωση Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου                           

Ο Πρόεδρος                                                                                                  

Φυδανάκης Παναγιώτης 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη