Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Με πολυτελές όχημα κλεμμένο από το Ηνωμένο Βασίλειο προσπάθησε να περάσει από το Τελωνείο των Κήπων

Ένας άνδρας συνελήφθη κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα,  κλοπή και πλαστογραφία καθώς επιχείρησε να βγει από τη χώρα μας με κλεμμένο πολυτελές αυτοκίνητο μέσω του Τελωνείο των Κήπων. Πιο αναλυτικά: 

Συνελήφθη την Παρασκευή (16-6-2023) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κλοπή και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, ο δράστης οδηγώντας πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη Χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEXδιαπίστωσαν ότι η άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το όχημα ήταν πλαστές, ο αριθμός πλαισίου ήταν παραποιημένος, ενώ όπως προέκυψε για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 4-1-2023 στις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, μία πλαστή άδεια κυκλοφορίας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη