Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Με ταχύτητα εξαπλώνεται το σκουλήκι στον Έβρο – Να απομακρυνθούν τα μελίσσια

Μεγάλη και γρήγορη είναι η εξάπλωση του σκουληκιού στις καλλιέργειες του Έβρου. Οι αρμόδιες διευθύνσεις ζητούν από τους αγρότες να ψεκάσουν άμεσα τις καλλιέργειές τους αλλά και από τους μελισσοκόμους να απομακρύνουν προσωρινά τα μελίσσια τους προκειμένου να υπάρξουν προβλήματα από τους ψεκασμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Περιφερειακής Ενότητας Έβρου:

Η σφοδρότητα και η ταχύτητα με την οποία επεκτείνεται η προσβολή στις καλλιέργειες ηλίανθου , μηδικής και στις λοιπές παρακείμενες καλλιέργειες στις αγροτικές περιοχές Πέπλου , Θυμαριάς , Τυχερού , Φυλακτού, Λαγηνών, Λυκόφως, κ.α. οδηγεί προκειμένου να προστατευθεί η παραγωγή, στην αναγκαιότητα διενέργειας ψεκασμών, με εγκεκριμένα εντομοκτόνα σκευάσματα για φυλλοφάγες κάμπιες λεπιδοπτέρων στις κατά περίπτωση προσβεβλημένες καλλιέργειες.

Ως εκ τούτου συστήνεται στους μελισσοκόμους να απομακρύνουν προσωρινά τα μελίσσια τους από τις περιοχές όπου εμφανίζονται εκτεταμένες προσβολές προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στις μέλισσες από τους εντομοκτόνους ψεκασμούς.

Οι παραγωγοί μπορούν να ενημερώνονται από  την ΔΑΟΚ ΕΒΡΟΥ και το αρμόδιο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου , καθώς και για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση και πληροφορία στα παρακάτω τηλέφωνα : 2551357151 , 122 , 121 , 163 , 165 , 167 , 168 και 172.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη