Με την Αλεξανδρουπολίτισσα δασκάλα τους τίμησαν τους ήρωες των Ιμίων οι δύο μαθητές στο Διαφάνι

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ίμια: 31-01-1996. Χριστόδουλε, Παναγιώτη, Έκτορα, δεν σας ξεχνούμε ποτέ. Για τις δικές μας Θερμοπύλες χάσατε τη ζωή σας και σαν τιμημένοι θα ζείτε αιώνια στην καρδιά μας και στην ψυχή της Ελλάδας μας.

Ο τίτλος του ήρωα είναι το λιγότερο που αντιπροσωπεύει το μεγαλείο της ψυχή σας. Εις την μνήμη των τριών ηρώων, αλλά και του εκπαιδευτή πιλότου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Διαφανίου Καρπάθου, τίμησαν την παρουσία των τεσσάρων πεσόντων, ρίχνοντας στο μπλε τάφο στεφάνι και ψάλλοντας δυνατά τον εθνικό μας ύμνο, αφήνοντας τις φωνές τους να τις παρασύρει το κύμα και το θαλασσινό αγέρι.

Κάρπαθος: Τίμησαν τους ήρωες των Ιμίων μαθητές στο Διαφάνι (βίντεο)

Οι δυο μαθητές είναι ο Βασίλης Κανάκης και Μαρίνος Αντωνάκης και δασκάλα τους η Θεοδώρα Κουκουρίκου.

Η Αλεξανδρουπολίτισσα δασκάλα Θεοδώρα Κουκουρίκου ανέφερε το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στον ράδιο Maximum FM  αναφέροντας:

«Το συζητήσαμε με τους μαθητές μου γιατί χθες ήταν η ημέρα επετείου των Ιμίων. Φτιάξαμε ένα στεφάνι για να τιμήσουμε τους νεκρούς και των Ιμίων αλλά και αυτών των δύο πιλότων που χάθηκαν χθες στη θάλασσα.

Αισθάνθηκαν μεγάλο δέος οι μαθητές και είχαμε επικοινωνία και με την σύζυγο ενός εκ των οποίων χάθηκε στα Ίμια και μας περιέγραψε τι συνέβη εκείνη τη μέρα και τα παιδιά αισθάνθηκαν ένα μεγάλο δέος. Τα ίδια αναφέρθηκαν στο τελευταίο τραγικό γεγονός με την πτώση του Fantom και με δική τους πρωτοβουλία είπαν τον Εθνικό Ύμνο την ώρα που πετάξαμε το στεφάνι στη θάλασσα.»

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και Maximum FM.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin