Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Με την παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή τα εγκαίνια των νεών χώρων του σχολείου στην Παλαγία, δωρεάς του «Μαζί για το Παιδί»

Χαμόγελα, συγκίνηση και μεγάλη ανακούφιση για όλα όσα πέτυχαν, για όλα όσα κατάφεραν με πείσμα και πολύ αγάπη, όμως όλα αυτά μαζί…Μαζί για το παιδί, γιατί το παιδί, ήταν η κινητήριος δύναμη για να συντελεστεί αυτό το θαύμα, που σήμερα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και φωτεινός οδηγός αναγέννησης και ελπίδας.

Το δημοτικό σχολείο της Παλαγίας στο δήμο Αλεξανδρούπολης κατάφερε να «αναστηθεί μέσα από τις στάχτες του και να στείλει το μήνυμα της συμπόρευσης, της συστράτευσης, αλλά κυρίως, ότι όταν επικρατεί το «όλοι μαζί» τότε ναι, γίνονται και θαύματα…

Οι φλόγες που τύλιξαν το σχολείο το περασμένο καλοκαίρι και σκόρπισαν παντού μαύρο και αποκαΐδια δεν τους πτόησαν, αντιθέτως η δύσκολη αυτή κατάσταση τους έκανε ακόμη πιο δυνατούς και είπαν πάμε πάλι από την αρχή, ώστε να φτιάξουν ένα σχολείο κόσμημα και να παραδοθεί στα παιδιά ακόμη καλύτερο και έτσι έγινε. Στην προσπάθεια αυτή μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς βρήκαν πολλούς συμπαραστάτες και πολύ γρήγορα το σχολείο τους, μετατράπηκε σε σύμβολο επιμονής και αποφασιστικότητας.

Το «Μαζί για το Παιδί» ήταν ένας βασικός συνοδοιπόρος σε αυτό το εγχείρημα της επιστροφής των παιδιών στην κανονικότητα τους,  γι΄ αυτό και ανταποκρίθηκε θετικά από την πρώτη στιγμή στο αίτημα της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Έβρου για την επαναλειτουργία του σχολείου σχεδιάζοντας σύγχρονους χώρους εκπαίδευσης και άθλησης.

Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκε και η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, η οποία και υπερτόνισε την πολύτιμη δουλεία που έκαναν όλοι μαζί με το «Μαζί για το Παιδί», ώστε να προσφέρουν στα παιδία ένα σχολείο σύγχρονο και ασφαλές, ένα σχολείο, το οποίο θα χαίρονται και θα καμαρώνουν, αφήνοντας πίσω τους τις άσχημες εκείνες ημέρες.

Μέσω αυτής της παρέμβασης, οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, έχουν πρόσβαση στις σύγχρονες επιστήμες και νέες τεχνολογίες, καθώς και επαφή με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, προκειμένου να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες ζωής, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ίσες ευκαιρίες στη γνώση. Επιπλέον, δημιουργήθηκε κλειστό γυμναστήριο το οποίο εξοπλίστηκε πλήρως, ενώ στον αύλειο χώρο του σχολείου ανακατασκευάστηκε το γήπεδο μπάσκετ-βόλλεϋ και δημιουργήθηκε παιδική χαρά προσφέροντας ένα περιβάλλον για ασφαλή άθληση, παιχνίδι και κοινωνικοποίηση.

Παρεμβάσεις που έγιναν συνολικά:

• Δημιουργία αίθουσας Διερευνητικής Μάθησης

•Αναβάθμιση εργαστηρίου πληροφορικής

• Δημιουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης

• Δημιουργία δύο Γωνιών Διαλείμματος

• Δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου

• Ανακατασκευή γηπέδου

• Δημιουργία Παιδικής Χαράς

Το όραμα του «Μαζί για το Παιδί» είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου ανοιχτού σχολείου που θα είναι πόλος μάθησης, δημιουργικότητας, ανάπτυξης και αισιοδοξίας τόσο για τα την σχολική κοινότητα όσο και την κοινωνία της Παλαγίας η οποία βίωσε τις συνέπειες των πυρκαγιών που έπληξαν την περιοχή.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη