Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Μητσοτάκης: Θα κρατήσω το πρόστιμο στα 300 ευρώ για 10 ημέρες – Ανοίγουν τα καταστήματα Δευτέρα – Με click away στις κόκκινες περιοχές

Την αύξηση του προστίμου για την παραβίαση μέτρων κατά του κορωνοϊού από τα 300 στα 500 ευρώ, που είχε ανακοινώσει στην πρωτολογία του στη Βουλή, ανέβαλε τελικά στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

“Είμαι διατεθειμένος να κρατήσω το πρόστιμο στα 300 ευρώ για μία εβδομάδα, δέκα ημέρες, για να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι πολίτες”, δήλωσε ειδικότερα ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που έκανε λόγο για τιμωρητικό μέτρο, ενώ προανήγγειλε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με click in shop από Δευτέρα σε όλη τη χώρα πλην των κόκκινων περιοχών, μετά την εισήγηση της επιτροπής. 

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε βέβαιος ότι οι επαγγελματίες του εμπορίου θα τηρήσουν τα μέτρα και υπογράμμισε ότι και οι πελάτες πρέπει να εφαρμόσουν τους κανόνες που ανακοινώνονται σε λίγο από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Δεν χρειάζεται να πάμε όλοι μαζί τη Δευτέρα στα μαγαζιά” σχολίασε μάλιστα ο πρωθυπουργός και δήλωσε ότι “προσπαθούμε να διευρύνουμε το ωράριο, να κρατήσουμε ανοιχτά τα μαγαζιά και τις Κυριακές, ώστε να “σπάσει” ο κόσμος και να μην έχουμε φαινόμενα συνωστισμού.”

Επέμεινε δε ότι πρέπει να υπάρχει πρόστιμο, καθώς όπως είπε υπήρξαν πολίτες που επέδειξαν προκλητικές συμπεριφορές, οι οποίες δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητες. Ο κ. Μητσοτάκης αντιπαρέβαλε επίσης την παράβαση των υγειονομικών μέτρων με τη μη χρήση πχ της ζώνης στο ΙΧ, επισημαίνοντας ότι όποιος δεν τηρεί τα μέτρα κατά του κορωνοϊού επηρεάζει και τους γύρω του.

Εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι από τον Απρίλιο και μετά τα πράγματα μπορούν να πηγαίνουν πολύ καλύτερα, όσο θα βελτιώνεται ο καιρός και θα αυξάνεται το τείχος ανοσίας, παραδέχθηκε όμως ότι οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι δύσκολοι.

Πηγή: news247.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη