Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Μια τούρτα Σεράνο της παλιάς εποχής!

Η σχέση μου με τα γλυκά είναι μια σχέση λατρείας… Πραγματικά! Λατρεύω να φτιάχνω γλυκά και να τα τρώω φυσικά. Πάντα με ξετρελαίνει η δημιουργία ενός γλυκού… η όλη διαδικασία… τα υλικά, το ζύγισμα, οι τεχνικές, το κανάκεμα, η φροντίδα και η αγάπη που ζητά…

Μια τούρτα Σεράνο, της παλιάς εποχής!

Μιας ωραίας εποχής, αυτής του παλιού ζαχαροπλαστείου… τότε που πηγαίναμε να απολαύσουμε την αγαπημένη μας πάστα, μια σεράνο, μια νουγκατίνα, μια σοκολατίνα, μια αμυγδάλου… Τότε που οι πάστες είχαν το όνομά τους!

Ένα παντεσπάνι σοκολάτας, και μια ονειρική κρέμα με μαρέγκα, αγαπημένη! Μόνο για αυτή την πλούσια, γλυκιά, έντονα σοκολατένια κρέμα, πρέπει να φτιάξετε αυτήν την τούρτα. Ο τέλειος, απίθανος συνδυασμός, απ΄ αυτούς που σε κάνουν να μην θέλεις να τελειώσει το κομμάτι σου.

Ένα γλυκό που δεν είναι τεχνικά δύσκολο, ωστόσο θέλει το χρόνο του. Όπως και όλες οι τούρτες βέβαια. Είμαι σίγουρη άλλωστε πως η διαδικασία, η δημιουργία και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

 Τούρτα Σεράνο

  • Μερίδες: 12  Χρόνος προετοιμασίας : 2 ώρες
  • Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά 

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 140γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 35γρ. κακάο καλής ποιότητας
  • 1 βανίλια
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 6 μεγάλα αυγά

Για το σιρόπι

  • 150γρ. νερό
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 25γρ. μπράντυ

Για την ελβετική μαρέγκα

  • 110γρ. ασπάδια αυγών
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

  • 270γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 350γρ. ελβετική μαρέγκα
  • 120γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 500γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
  • Γλυκό του κουταλιού κεράσι για τη διακόσμηση

Είμαι η Ευτυχία από το loveandspices.gr ! Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη