Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Μικροπωλητές ΑΜΘ: «Στο τέλος θα πεθάνουμε από την πείνα και όχι από τον κορωνοϊό» – Κλείσιμο της Εγνατίας στις 11/1

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι μικροπωλητές στην Περιφέρεια ΑΜΘ, λόγω του νέου lockdown.

Η επέκταση των περιοριστικών μέτρων επιτείνει ακόμη περισσότερο τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Σύμφωνα με το XanthiNea, οι μικροπωλητές, που παραμένουν κλειστοί, δηλώνουν πρόθυμοι να κλείσουν την Εγνατία Οδό την ερχόμενη Δευτέρα (11/1), εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την οργή τους για την παράταση του lockdown.

Υπενθυμίζεται ότι οι μικροπωλητές στο παζάρι της Ξάνθης πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες συμβολική κινητοποίηση και στην Πλατεία Εμπορίου.

Με αυτόν τον τρόπο εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τα μέτρα, τονίζοντας πως στο τέλος θα πεθάνουν από την πείνα και όχι από τον κορωνοϊό.

Σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο Ηλίας Συμεών, εκπρόσωπος των μικροπωλητών της περιοχής, αναφέρει τα εξής: «Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, έχουμε αποφασίσει τα εξής: Τα σωματεία επαγγελματιών βιοτεχνών, βιομηχανικών ειδών, Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου ΚΛΕΊΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ στις 11.01.2021.

Είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και άλλα σωματεία ανά την επικράτεια. Συγχαρητήρια στους άριστους – άχρηστους, συμβούλους του πρωθυπουργού. Η υγεία, είναι το ύψιστο αγαθό. Η αποζημίωση είναι το δίκαιο».

Πηγή: xanthinea.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email