Μόλις 29 οι νέοι φοιτητές στο ΔΠΘ Ορεστιάδας και 13 στη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Δυσάρεστες εκπλήξεις έκρυβε για όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα του Βορείου Έβρου η ανακοίνωση των Βάσεων Εισαγωγής για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών 2022.

Τα νέα για τα Τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που λειτουργούν στην Ορεστιάδα είναι αποθαρρυντικά. Σημειώνεται δραματική απόκλιση μεταξύ των προβλεπόμενων θέσεων και όσων τελικά επέλεξαν οι φοιτητές να καλύψουν. Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης για τις 174 θέσεις οι επιτυχόντες μόνο 24. Χειρότερα στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, αφού από τους 156 που θα μπορούσαν δυνητικά να φοιτήσουν στο Τμήμα, το επέλεξαν πετυχαίνοντας την εισαγωγή τους μόλις 5 νέοι φοιτητές/φοιτήτριες.

Σημειώνεται ωστόσο πως τα αποτελέσματα αυτά είναι για τους υποψηφίους των ΓΕΛ. Από το ΕΠΑΛ τα αποτελέσματα δείχνουν 20 επιτυχόντες για το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλους 18 για το τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων.

13 μόνο επιτυχόντες για την Νοσηλευτική Διδυμοτείχου

Μετά την δυσάρεστη έκπληξη σχετικά με τα τμήματα της Ορεστιάδας στα οποία εισάγεται με το νέο ακαδημαϊκό έτος διψήφιος αριθμός φοιτητών, πολλοί λιγότεροι σε σχέση με τις δοθείσες θέσεις, έρχεται μια επίσης δυσάρεστη αλλά αναμενόμενη εξέλιξη για την Νοσηλευτική Διδυμοτείχου η οποία έχει…

0 επιτυχόντες από τα ΓΕΛ και 13 από τα ΕΠΑΛ.

 Μένει να φανεί πόσοι από αυτούς τους 13 θα εγγραφούν τελικά για να φοιτήσουν στην Σχολή και πόσους τελικά θα υποδεχτεί η πόλη του Διδυμοτείχου. Φυσικά τα προβλήματα που εμφάνισε φέτος η Σχολή αλλά και τα χρονίζοντα έχουν οδηγήσει στην σημερινή εξέλιξη, καθώς αυτά, με επιπλέον το μειονέκτημα της απομακρυσμένης περιοχής έχουν οδηγήσει τους υποψηφίους να αποφύγουν την σχολή.

Το Διδυμότειχο αναμένει ένα τμήμα ακόμα, αυτό της Ψυχολογίας, με βλέψεις και για παραπάνω σχολές και νέα κτήρια για αυτά αλλά και ελπίδες για να γίνει η πέμπτη έδρα του ΔΠΘ, την δεδομένη χρονική στιγμή για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά έχει μόλις μία σχολή με ελάχιστους εισακτέους.

ΠΗΓΗ: radioevros.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin