Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Μ. Γκάγκα: Ανάγκη αύξησης ποσοστών εμβολιασμού – Επίσκεψη στη Δράμα

Την ανάγκη να αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολισμών ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα και να μη πιέζεται το σύστημα υγείας, τόνισε από τη Δράμα η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η κ. Γκάγκα που από νωρίς το πρωί επισκέπτεται νοσηλευτικά ιδρύματα της Bόρειας Ελλάδας βρέθηκε στην πόλη της Δράμας το μεσημέρι και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη όπου συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της πόλης.

Σε δηλώσεις της λίγο αργότερα εξέφρασε την ανησυχία της για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς όπως σημείωσε υπάρχει ο κίνδυνος να αυξηθούν τα κρούσματα το επόμενο διάστημα. 

Επισήμανε ακόμα ότι τα δυο τελευταία χρόνια «το σύστημα υγείας έχει υποστεί μια μεγάλη πίεση, οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν φτάσει στα όριά τους και ο μόνος τρόπος για να βοηθήσουμε την κατάσταση είναι να εμβολιαστούμε, ώστε να έχουμε λιγότερα κρούσματα και λιγότερα ποσοστά που χρίζουν νοσηλείας», τόνισε η κ. Γκάγκα. 

Η υφυπουργός υπογράμμισε ότι στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε με τη διοίκηση του νοσοκομείου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τέθηκαν όλα τα προβλήματα με απώτερο στόχο να βρεθούν λύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Ερωτηθείς για την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο της Δράμας η κ. Γκάγκα τόνισε πως έχουν δοθεί κίνητρα όπως είναι το μηνιαίο επίδομα και τα επιπλέον χρήματα για τις εφημερίες, ενώ δόθηκαν κίνητρα και στους ιδιώτες αναισθησιολόγους που θέλουν να έρθουν στο νοσοκομείο και να βοηθήσουν. Τέλος, συμπλήρωσε πως έχουν ήδη προκηρυχτεί καινούργιες θέσεις και υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς- αναισθησιολόγους να καλύψουν τις κενές θέσεις. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη