Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Μ. Φλουρής: Μεγάλα περιθώρια τουριστικής ανάπτυξης της Αλεξανδρούπολης αλλά και της ευρύτερης περιοχής 

Τα μεγάλα περιθώρια τουριστικής ανάπτυξης της Αλεξανδρούπολης αλλά και της ευρύτερης περιοχής ανέδειξαν με τις παρεμβάσεις τους ο Μύρων Φλουρής, γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, και ο Κωνσταντίνος Παλακίδης, ξενοδόχος ιδιοκτήτης του Ramada Plaza by Wyndham Thraki, στο δεύτερο East Macedonia Thrace Forum, που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη από τη City Hub Events.

Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, κ. Φλουρής αφού επισήμανε ότι οι “θύρες” του Υπουργείου Τουρισμού είναι ανοικτές στον τουριστικό κόσμο της περιοχής υπογράμμισε ότι η ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης μπορεί να αποτελέσει πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης πατώντας στις ράγες τις βιωσιμότητας. Με έμφαση τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού μπορεί να καταστεί κέντρο του φυσιολατρικού τουρισμού, όπως τονίστηκε.

Τέλος, ο κ. Φλουρής στάθηκε στην υπηρεσία του υπουργείου για την ενίσχυση των επενδύσεων, σημειώνοντας ότι περιμένει από την τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής σχέδια για το ποια κατεύθυνση επιθυμεί να αναπτυχθεί.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Παλακίδης σημείωσε ότι «ο δρόμος, δεν είναι εύκολος», αφού απαιτείται διασύνδεση όλων των υποδομών της περιοχής. Όλοι μιλάνε για την ανάπτυξη του λιμανιού, αλλά κανείς δεν έχει φροντίσει την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στην Αλεξανδρούπολη, ενώ υπάρχουν και μελέτες για την ανάπτυξη μαρίνας, όπως είπε. Εστιάζοντας στο σκέλος του φυσιολατρικού τουρισμού, όπου η περιοχή μπορεί να πρωταγωνιστήσει, ο κ. Παλακίδης υπογράμμισε ότι ο Έβρος πρέπει να γίνει γεωπάρκο και να μπει στη λίστα της UNESCO. «Μόνο έτσι θα χτιστεί το προφίλ της Αλεξανδρούπολης ως προορισμός για φυσιολάτρες»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη