Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Νέα δικαίωση για τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ – Καταβάλλεται το 12% και για το πρώτο εξάμηνο του 2014

Θετικές εξελίξεις καταγράφονται στην επιδότηση κόστους εργασίας (το λεγόμενο 12%), καθώς τελικά έγινε δεκτό το αίτημα που είχε υποβάλλει ο έγκριτος νομικός της Ξάνθης κος Ιωάννης Τσιλιγγίρης και έτσι η διοίκηση του ΟΑΕΔ κάνει δεκτή τη γνωμοδότηση σχετικά με την μη παραγραφή της επιδότησης κόστους μισθοδοσίας παραμεθόριων περιοχών και για το Α’ εξάμηνο 2014.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά μία δικαίωση των Επιμελητηρίων, που ευθύς εξ αρχής είχαν επισημάνει την εξαίρεση του Α’ εξαμήνου του 2014 και ζητούσαν τη συμπερίληψή του.

Η σχετική εγκύκλιος έχει ήδη διανεμηθεί στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ και ως εκ τούτου καλούνται οι επιχειρηματίες που δεν άσκησαν ένδικα μέσα, να καταθέσουν άμεσα (μέχρι 31/12/2020) αιτήσεις συμψηφισμού προκειμένου να μην παραγραφεί η εν λόγω απαίτηση και να ωφεληθούν από την ευκαιρία συμψηφισμού των χρηματικών απαιτήσεων για το Α’ & Β’ εξάμηνο του 2014 και το Α’ & Β’ εξάμηνο του 2015.

Η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού, αποτελεί μία επιτυχία των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ, αφού ήταν κάτι που είχαμε επισημάνει από την αρχή και η επιμονή μας, έφερε αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Χαιρετίζουμε τη θετική εξέλιξη και δηλώνουμε παρόντες συνεχίζοντας να διεκδικούμε με γνώμονα πάντα το όφελος των τοπικών επιχειρήσεων, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, που ο Covid-19 έχει αφήσει σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα και δεν πρέπει να πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη