Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Νέα προκήρυξη για Νέους Αγρότες το 2023

Σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Στύλιου, στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, “ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος με την επωνυμία «Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων» ανέρχεται σε 180 εκατ. ευρώ και θα επιδοτηθούν με ποσοστό έως 55%, έργα με συνοδική δαπάνη άνω των 500.000 ευρώ. Δικαιούχοι είναι ομάδες και συνεταιρισμοί αγροτών, αλλά και εταιρείες, που θέλουν να επεξεργαστούν και συσκευάσουν, κυρίως προϊόντα που προέρχονται είτε από δικές τους  εκμεταλλεύσεις, είτε από συµβολαιακή γεωργία.

Εντός του Μαΐου ακολουθεί η προκήρυξη του προγράμματος ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού αγροτικών επιχειρήσεων και συλλογικών σχημάτων. Τα κονδύλια των εν λόγω δράσεων προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα εθνικά προγράμματα.

Ο κ. Στύλιος είπε, ότι την επόμενη χρονιά θα ξανανοίξει και το πρόγραμμα νέων αγροτών για το οποίο ήταν μειωμένο το ενδιαφέρον στην Ήπειρο, με συνέπεια την απώλεια περίπου 7 εκατ. και τη μεταφορά του αντίστοιχου κονδυλίου σε άλλες περιφέρειες της χώρας. Τέλος, αναγνώρισε την έλλειψη εργατών γης, που διαρκώς επιδεινώνεται, τονίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες για την προσέλκυση και την παραμονή αλλοδαπών.

Σε ό,τι αφορά τις διακοπές ηλεκτροδότησης τοπικών οργανισμών ύδρευσης, λόγω χρεών προς τη ΔΕΗ, είπε ότι γίνονται προσπάθειες για διευθέτηση και ρύθμιση των χρεών με τη συνεργασία του υπουργείου Ενέργειας.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email