Νέο μέτωπο δημοτικής αρχής – αντιπολίτευσης με φόντο την τηλεθέρμανση Φερών

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Με αναλυτικό δελτίο τύπου η νυν Αντιδήμαρχος Ενέργειας Ελένη Ιντζεπελίδου αντεπιτίθεται στον προκάτοχό της επί δημαρχίας Βαγγέλη Λαμπάκη, Γιάννη Φαλέκα με το βλέμμα στραμμένο στο έργο της τηλεθέρμανσης Φερών. Η αντιδήμαρχος παραθέτει αναλυτικά τις παραλείψεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής και επισημαίνει τις ενέργειες που έχει προβεί η αντίστοιχη τωρινή, η οποία δεν καταθέτει τα όπλα για ένα δύσκολο, κατά γενική ομολογία, έργο να υλοποιηθεί υπό τις παρούσες συνθήκες. Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου:

Ο πρώην Αντιδήμαρχος ενέργειας επί Δημαρχίας Βαγγέλη Λαμπάκη κ. Ιωάννης Φαλέκας, με τη γνωστή εκστρατεία παραπληροφόρησης και συκοφάντησης του προσώπου μου, προσπάθησε να δημιουργήσει μια
πλασματική εικόνα προς τους δημότες για την Τηλεθέρμανση Φερών, πουλώντας τελικά φουσκωμένες θεωρίες που κινούνταν στη σφαίρα της φαντασίας, για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

Ποιες ήταν πραγματικά οι ενέργειες του κ. Φαλέκα για την Τηλεθέρμανση Φερών:

• Μόλις έχασαν τις εκλογές, έσβησε από τον υπολογιστή του γραφείου του όλη την υπηρεσιακή αλληλογραφία, που αποδεικνύει περίτρανα τα ψέματα και την “γύμνια” των ενεργειών του. Ο κ. Φαλέκας για ένα τόσο σημαντικό Κοινωφελές έργο, με αέρα έβαφε αυγά.
• Έστυβε – όπως δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή – το μυαλό του επί 10 μήνες (από 12 – 9 – 2014 έως 09 – 07 – 2015), για να αντιγράψει τελικά την αναφορά που γίνεται στα περιβαλλοντικά του ΤΑΡ στη σελίδα 19
παράγραφος 5.4.2, της Μελέτης Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας η οποία επισυνάπτεται.
• Ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε, πίεσε, διεκδίκησε (στα όνειρα του όπως απεδείχθη) την αδιάλειπτη θερμότητα που θα παράγεται από τον αγωγό. Πόσο συγκινητικά λόγια; Από τα έγγραφα που επισυνάπτονται, προκύπτει ότι ο ΤΑΡ πρότεινε την προσφορά του ζεστού νερού και όχι ο κ. Φαλέκας (και μάλιστα με την υπόδειξη να ακολουθήσει αίτημα του Δήμου για την παροχή της θερμικής ενέργειας.)
• Αναφέρει ότι το 2016 – 2017 έκανε μαραθώνιο αγώνα με την διοίκηση του ΤΑΡ στην Ελβετία και με πολυεθνικές εταιρείες για να εξασφαλίσει τις
εγκαταστάσεις για την παραγωγή ζεστού νερού (που ήδη είχαν εξασφαλιστεί από το τον 9ο του 2014 !). Δεν μας είπε όμως το αποτέλεσμα του Μαραθωνίου ο “Φειδιππίδης” της υποκρισίας. Ήταν ΜΗΔΕΝ. Απλά την 2/6/2019 ανέκραξε: “ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕΝ” και εγκατέλειψε συνειδητά τη προσπάθεια.
• Δήλωσε ότι εγκρίθηκε η τεχνική βοήθεια (μελέτες) από την Γενική Γραμματεία του ΕΣΠΑ και την ακύρωσε ο νέος υπουργός εσωτερικών! Επομένως θα πρέπει να μας παραδώσει την έγκριση και την ακύρωση. Τον αναμένουμε.

Τι ΔΕΝ έκανε για την ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΕΡΩΝ στα εννέα χρόνια θητείας του ο κ. Φαλέκας:

• ΔΕΝ εξασφάλισε γήπεδο οκτώ (8) στρεμμάτων όπως αναφέρεται στην μελέτη Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας σελ 60 παραγ. 9.,όπως σαφώς απαιτείται.
• ΔΕΝ ετοίμασε και ΔΕΝ κατέθεσε φάκελο υποβολής για την χρηματοδότηση των 9 μελετών παρά μόνο ένα τεχνικό δελτίο.
• ΔΕΝ συνέταξε και ΔΕΝ κατέθεσε μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Σας αποστέλλουμε ανάμεσα στα άλλα, τρία (3) έγγραφα που είναι κόλαφος για το ανύπαρκτο ουσιαστικά έργο του κ. Φαλέκα στη ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΕΡΩΝ:

• Απόφαση του πρώην Δημάρχου κ. Λαμπάκη με ημερομηνία 16 – 05 – 2019 (10 ημέρες πριν τις εκλογές!!!) για “απευθείας ανάθεση για εκπόνηση μελέτης εκτίμησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του
έργου τηλεθέρμανσης Φερών προϋπολογισμού 23,560,00 ευρώ” Ουδέποτε εκπονήθηκε λόγω του επόμενου εγγράφου που θα δείτε παρακάτω.
• Απόφαση Δημοτικού συμβουλίου στις 12 Αυγούστου 2019 (20 ημέρες πριν παραδώσουν στη νέα δημοτική αρχή) με την οποία ματαιώθηκε η διαδικασία του έργου, καθώς η εταιρία που θα εκπονούσε την μελέτη με επιστολή που κατέθεσε στις 02-08-2019 ζήτησε την παράταση του έργου επειδή δεν της έχουν προσκομισθεί
ακόμη από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στοιχεία και δεδομένα τα οποία είναι απαραίτητα για την υλοποίηση της μελέτης!!! Κυρίως την εξασφάλιση παραχώρησης έκτασης για να υλοποιηθούν οι προβλεπόμενες δημοτικές εγκαταστάσεις πλησίον του Σταθμού Συμπίεσης! ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!
• Αίτημα προς το Υπουργείο ενέργειας στις 02-04-2019 (λίγο πριν τις εκλογές), για χρηματοδότηση μελετών ωρίμανσης του έργου το οποίο δεν είχε θετική εξέλιξη. Περιμένουμε εγγράφως την έγκριση και την
αναίρεση της απόφασης.

Είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι είμαστε όλοι τόσο αφελείς;

Αν είχαν πραγματική πρόθεση να υλοποιήσουν αυτό τα μεγάλο έργο θα είχαν προχωρήσει έστω τμηματικά στην εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών.

Από το 2016 είχαν στα χέρια τους την μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας αλλά ποτέ δεν αναζήτησαν εγγράφως χρηματοδότηση για την τεχνική
ωρίμανση (μελέτες) του έργου! Γιατί άραγε;

Εάν κάθε χρόνο (2016 έως το 2019) διέθεταν από τη ΣΑΤΑ του Δήμου 100.000 €, τώρα θα μιλούσαμε για χρηματοδότηση του έργου και όχι των μελετών.

Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναφερόμενος σε μένα είπε στον Κύριο Δήμαρχο «Ποντάρετε σε κουτσό άλογο». Τι απέδειξε με τις ύβρεις του ο “κλαψιάρης” πρώην Αντιδήμαρχος; Την απόλυτη ανεπάρκεια του και μόνο.

Έστησαν ομιλία – φιάσκο στις Φέρες, φροντίζοντας εντέχνως να μη φτάσει ποτέ στα χέρια μου η πρόσκληση τους, ώστε να είναι μοναδικός ομιλητής ο κ. Φαλέκας και να ενημερώσει μονομερώς. Και σε αυτό τα έκαναν θάλασσα.

Στα εννέα χρόνια της θητείας του ουδέποτε επεδίωξε να ενημερώσει κανένα σχετικά με το έργο.

Δεν επιθυμούσαν έγκυρη ενημέρωση από την Δημοτική αρχή που είναι η καθ΄ύλην αρμόδια για το θέμα. Επιδίωξαν φτηνή και στείρα αντιπαράθεση μεταξύ εμού και του πρώην Αντιδημάρχου, αλλά και πάλι απέτυχε ο κατά συρροήν «Looser».

Ποιες είναι οι δικές μας ενέργειες για την Τηλεθέρμανση Φερών!

Οι ενέργειες μας χαρακτηρίζονται από σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως από διαφάνεια. Το έργο είναι πολύ σημαντικό και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε:

• Πραγματοποιήσαμε τηλεδιάσκεψη με την εταιρία που συνέταξε την μελέτη, όπου δεν αποσπάσαμε και πάλι ασφαλή συμπεράσματα για την βιωσιμότητα του έργου.
• Απευθύναμε ερώτημα σχετικά με την χρηματοδότηση της επένδυσης στην επιτελική δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και είμαστε σε αναμονή της απάντησης.
• Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με τον ΤΑΡ προκειμένου να προσδιορίσουμε ξεκάθαρα τα σημεία σύγκλισης για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτού του έργου και να εξασφαλίσουμε την βιωσιμότητα κατά την λειτουργία του.
• Προετοιμάσαμε την κατάθεση της πρότασης (ούτε αυτό φρόντισαν να ετοιμάσουν) και έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα παρακάτω:

Επικαιροποίηση του Τεύχους Προεκτίμησης Αμοιβών
• Σύνταξη Φακέλου Σύμβασης Έργου
• Σύνταξη του Τεχνικού Δελτίου της Μελέτης “ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΜΕΝΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ” για την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στο πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ).
• Προωθήσαμε το τεχνικό δελτίο για έλεγχο ορθότητας &
πληρότητας στον κ. Παπαβασιλόπουλο (αρμόδιο υπάλληλο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης). Άμεσα μας απάντησε ότι είναι άρτιο και μπορεί να υποβληθεί και οι όποιες τυχούσες μικρές διορθώσεις απαιτηθούν θα μας γνωστοποιηθούν κατά τη φάση αξιολόγησης της πρότασης μας.
• Διερευνούμε την δυνατότητα για απόκτηση κατάλληλου χώρου (γηπέδου) για την κατασκευή του έργου.

Το φαινόμενο “ΦΑΛΕΚΑΣ” θα το παρουσιάσουμε από την πραγματική του διάσταση σύντομα και με επιπλέον στοιχεία.

Το “έργο του” ήταν η προεκλογική σημαία της παράταξης του, αλλά τελικά ο θησαυρός ήταν άνθρακες, γι’ αυτό και για πολλά άλλα, έχασαν τη διοίκηση του Δήμου.

Όφειλε πολιτικά και ηθικά να μας ενημερώσει πλήρως για το κάθε έργο ώστε να το διαχειριστούμε αποτελεσματικά προς όφελος των δημοτών. Με την
απαράδεκτη συμπεριφορά του απλά αυτοαναιρείται.

Εν κατακλείδι η ουσία φαίνεται στις πράξεις και ΌΧΙ στα λόγια.

Δήλωσα και δηλώνω απερίφραστα ότι ήμουν και είμαι πάντα στην διάθεση όλων και ειδικά των επικεφαλής των παρατάξεων, των δημοτικών συμβούλων, των Μ.Μ.Ε και των κατοίκων των Φερών να ενημερώσω πλήρως για το έργο.

Η προτροπή του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη είναι να είμαστε φειδωλοί στις εξαγγελίες και να δουλεύουμε εντατικά και αθόρυβα ώστε να παράξουμε έργο για τους πολίτες του Δήμου που μας εμπιστεύτηκαν την διοίκηση του.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin