Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Να σταματήσουν οι δημοπρασίες αγροτικής γης ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στην βάση των διατάξεων του Ν. 4061/2012 «Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις» όπως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα και ισχύει (ΦΕΚ 66/τ.Α΄/22-03-2012), προχωρά σε δημοπρασίες για την διάθεση δημόσιας αγροτικής γης.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι για μια σειρά αγροτεμάχια που η ΔΑΟΚ για πολλά χρόνια διέθετε σε παραγωγούς για να τα καλλιεργούν θα βρεθούν κάποιοι άλλοι, επιχειρηματικά αρπακτικά που θα τα διεκδικήσουν και πιθανά θα τα πάρουν έναντι «πινακίου φακής».

Χθες έγινε η πρώτη (θα ακολουθήσουν άλλες 3 μέχρι 7 Δεκεμβρίου) δημοπρασία αγροτικής γης στην περιοχή της Ρούσας, όπου εμφανίστηκε στην διαγωνιστική διαδικασία το παραπάνω φαινόμενο, οι πραγματικοί αγρότες έχασαν την γη που επί χρόνια καλλιεργούσαν. Τα αγροτεμάχια αυτά από πολλά χρόνια τα καλλιεργούσαν οι κάτοικοι της Ρούσας στη βάση παραχώρησης για χρήση από την ΔΑΟΚ. Πολλά από αυτά τα χωράφια έχουν ενταχθεί σε προγράμματα βιολογικής καλλιέργειας, έχουν δοθεί δικαιώματα κλπ, η απώλεια τους από τους αγρότες που τα καλλιεργούσαν θα έχει σαν συνέπεια την απώλεια όχι μόνο των αγροτεμαχίων, αλλά και ποινές εξαιτίας μείωσης των εκτάσεων που καλλιεργούν.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου να παρέμβουν ώστε να σταματήσει η διαδικασία αυτή και τα αγροτεμάχια να διατεθούν στους καλλιεργητές που τα καλλιεργούσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη