Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Ντόπιοι παραγωγοί έδιεξαν τα προϊόντα τους στην «Λευκή Νύχτα» Σουφλίου

Ολοκληρώθηκε η  “Λευκή Νύχτα” του Σουφλίου, όπου κάτοικοι και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς. Η Λευκή Νύχτα στο Σουφλί πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Έβρου που εξέδωσε και Δελτίο Τύπου:

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του φεστιβάλ αγοράς «Λευκές Νύχτες» που υλοποιήθηκε στο Σουφλί μερίμνη της τοπικής Ένωσης Επαγγελματιών, το βράδυ της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου. Η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από το Επιμελητήριο Έβρου στο πλαίσιο της συνεργασίας και της αλληλοϋποστήριξης που πρέπει «να επιδεικνύουμε όλοι οι φορείς που συμβάλουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας», όπως επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Στόχος της δράσης ήταν η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, η ενδυνάμωση των τοπικών επαγγελματιών καθώς και η συζήτηση των προβλημάτων που απασχολούν την τοπική επιχειρηματικότητα παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ Γιώργου Καββαθά και του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ κ. Σάκη Νικολόπουλου.

«Ο καταστατικός ρόλος του Επιμελητηρίου είναι  να στηρίζει τις επιχειρήσεις και όλα τα Σωματεία, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Το Σουφλί έχει μακρά ιστορία, έχει τη σηροτροφία και το μετάξι, αλλά δεν μένουμε μόνο σε αυτά. Το Σουφλί έχει σημαντική γαστρονομία, λουκάνικα, καβουρμάδες, τοπικά κρασιά και τσίπουρα, ξηρούς καρπούς, που όλα μαζί αποτελούν μία πανδαισία γεύσεων, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το Δάσος της Δαδιάς που αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης τουριστών», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κος Τοψίδης.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε και από παραγωγούς από διάφορα μέρη του Έβρου που στελέχωσαν την υπαίθρια αγορά που στήθηκε στο κέντρο της πόλης, καθώς και από μουσικές εκδηλώσεις με τοπικά συγκροτήματα και παραδοσιακούς οργανοπαίκτες.

Η συνεργασία του Επιμελητηρίου Έβρου με την Ένωση Επαγγελματιών Σουφλίου είναι ήδη πολύχρονη, ενώ η συγκεκριμένη δράση είναι η πρώτη που συνδιοργανώθηκε υπό την υφιστάμενη διοίκηση της, που αποτελείται κυρίως από νέους ανθρώπους που ζουν και επιχειρούν στο Σουφλί και όπως επεσήμανε ο κος Τοψίδης προγραμματίζονται και άλλες στο προσεχές μέλλον.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη