Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Ν.Γκαρά: «Εκτός ενίσχυσης οι μικροί κτηνοτρόφοι»

Δήλωση της Βουλευτή Έβρου για την εξαγγελία Βορίδη για έκτακτες ενισχύσεις

Την ώρα που οι κτηνοτρόφοι όλης  της  χώρας παραμένουν ξεχασμένοι και χωρίς καμία βοήθεια από την Κυβέρνηση, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξαγγέλλει με τεράστια καθυστέρηση ένα κουτσουρεμένο πρόγραμμα ενίσχυσης των αιγοπροβοτοτρόφων. Και μάλιστα με πολύ σκληρούς περιορισμούς που οδηγούν στον αποκλεισμό χιλιάδων κτηνοτρόφων από αυτό.

Επισημαίνω  πως τα 31 εκ. ενίσχυση που ανακοίνωσε ο Υπουργός δεν μπορούν επ’ουδενί  να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει για τους κτηνοτρόφους, μετά και τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας. Η χορήγηση των 4 ευρώ ανά θηλυκό ζώο και μάλιστα με την προϋπόθεση της παράδοσης 100 κιλών γάλα, μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να ληφθεί από τους κτηνοτρόφους.

Υπενθυμίζω πως η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 σε πιο «σφιχτές» δημοσιονομικά περιόδους και χωρίς καν να υπάρχουν οι  έκτακτες, ασφυκτικές ανάγκες της πανδημίας, ενίσχυσε τους κτηνοτρόφους με 42 εκατομμύρια ευρώ  μέσω του μηχανισμού «de minimis», γεγονός που αποδεικνύει την κοροϊδία σήμερα της ηγεσίας του ΥΠ.Α.Α.Τ. προς τους κτηνοτρόφους.

Η Κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τους κτηνοτρόφους, τους έχει αφήσει μόνους και αβοήθητους. Ιδιαίτερα όσους διαθέτουν μικρές μονάδες και βρίσκονται σε απομονωμένες περιοχές, οι οποίοι και αποκλείονται ακόμη και από αυτή την λειψή βοήθεια που έχει εξαγγείλει ο κ. Βορίδης».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη