Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Ν. Γκαρά: «Η Κυβέρνηση κωφεύει στα αιτήματα επαγγελματιών και εργαζόμενων του Έβρου»

Στα προβλήματα των επαγγελματιών του Έβρου και της χώρας γενικότερα αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά. Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για τραγική κατάσταση και για κυβέρνηση που “κωφεύει”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε απόγνωση οδηγούνται καθημερινά χιλιάδες επαγγελματίες, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι στον Έβρο, και σε όλη τη χώρα, με την Κυβέρνηση να αδιαφορεί για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Ενδεικτικές της τραγικής κατάστασης οι εκκλήσεις και τα υπομνήματα δεκάδων φορέων του Έβρου, που εδώ και καιρό ζητούν και προτείνουν άμεσα μέτρα στήριξης. Επιμελητήρια, έμποροι, παραγωγοί, επαγγελματίες στην εστίαση και τον τουρισμό, αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι, καλλιτέχνες, μισθωτοί, σύσσωμες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, στέλνουν καθημερινά «κραυγή αγωνίας» προς την Κυβέρνηση. Αλλά αυτή κωφεύει και κινείται χωρίς κανένα σχέδιο, με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας». Για τη ΝΔ, όλοι αυτοί είναι «αόρατοι».

Τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περιγράφουν μία εφιαλτική πραγματικότητα: η χώρα μας θα είναι πρωταθλήτρια στα πεδία της ύφεσης (9,7%) και της ανεργίας (20%), εξαιτίας των επιλογών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει εδώ και καιρό σειρά κοστολογημένων και ρεαλιστικών προτάσεων, για την υλοποίηση ενός γενναίου πακέτου στήριξης της πραγματικής οικονομίας κι εργασίας, προκειμένου να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις.

Παράλληλα, οι Βουλευτές καταθέσαμε στην Κυβέρνηση εξειδικευμένες προτάσεις για όλους τους κλάδους της οικονομίας, συναισθανόμενοι την αγωνία των τοπικών φορέων. Η Κυβέρνηση κωφεύει. Διαμηνύει καθημερινά ότι στηρίζει την οικονομία, ενώ στην πραγματικότητα από τα πενιχρά μέσα που έχει εξαγγείλει, αποκλείονται δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας και μένουν χωρίς εισόδημα, χωρίς δουλειά. Εφάρμοσε το φιάσκο των vouchers, άφησε εκτός ενίσχυσης εργαζόμενους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, μαγαζιά με «άδειες καρέκλες», επιχειρήσεις τις οποίες οδηγεί σε λουκέτο ή συσσώρευση ιδιωτικού χρέους. Επιβάλλει μία νέα κανονικότητα «μισός μισθός – μισή δουλειά – μισή ζωή».

Η ενίσχυση στις επιχειρήσεις έρχεται μόνο με δανεισμό και αυστηρούς τραπεζικούς όρους, συνταγές του παρελθόντος που απέτυχαν παταγωδώς. Για τους Υπουργούς της Κυβέρνησης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χαρακτηρίζονται πλέον «ζόμπι» και «μπαταχτσήδες», σε μία προσπάθεια να μετακυλήσουν την ευθύνη στις ίδιες για τα επερχόμενα λουκέτα και τις απολύσεις. Τα χειροκροτήματα, βέβαια, δεν έλειψαν.

Όμως ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε καν την ευθιξία να πληρώσει στους υγειονομικούς τις υπερωρίες που απαιτήθηκαν στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντιστοίχως, απλήρωτα παραμένουν και τα «νυχτερινά» αστυνομικών και στρατιωτικών.

Τα καταστήματα ανοίγουν ξανά. Με αλληλεγγύη, ευθύνη κι ευαισθησία θα στηρίξουμε τις τοπικές μας αγορές. Γιατί πίσω από κάθε μαγαζί βρίσκεται ο φίλος, ο γείτονας, ο συντοπίτης μας. Ωστόσο, η Κυβέρνηση καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της και ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την ανάταξη της οικονομίας και της κοινωνίας. Καλείται να ακούσει την «κραυγή αγωνίας» των πολιτών. Διαφορετικά θα είναι υπόλογη στην κοινωνία.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη