Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Ν. Γκαρά: «Ο δικός μας χρυσός είναι η Θρακιώτικη Γη»

Με τον ενδιαφέροντα τίτλο ο δικός «Ο δικός μας χρυσός είναι η Θρακιώτικη Γη»…η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα γκαρά χαιρετίζει την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Παρακάτω η ανακοίνωση της κ. Γκαρά

Η φετινή 5η του Ιούνη, ημέρα που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια πρωτόγνωρη υγειονομική και κλιματική κρίση.

Και αν δικαιούμαστε να ισχυριστούμε ότι η πανδημία του Covid-19 σε ένα βαθμό αιφνιδίασε την ανθρωπότητα, σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την σοβούσα κλιματική κρίση με την οποία είμαστε αντιμέτωποι εδώ και χρόνια.

Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που ακολουθείται δεκαετίες τώρα και προκρίνει τα κέρδη του κεφαλαίου από το περιβάλλον και τις ανθρώπινες ζωές, έχει οδηγήσει στον πολλαπλασιασμό και στην αύξηση της έντασης των ακραίων καιρικών φαινομένων. Ο πλανήτης και η βιοποικιλότητά του πλέον απειλούνται. Εκπέμπουν S.O.S.

Στον Έβρο έχουμε την τύχη να ζούμε δίπλα σε ένα πολύ πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Το πανέμορφο δάσος της Δαδιάς, η άγρια ομορφιά της Σαμοθράκης, το Δέλτα του Έβρου, το Θρακικό Πέλαγος, η κοιλάδα του Ερυθροποτάμου, , το παραποτάμιο δάσος του Άρδα, ο ορεινός όγκος του Σουφλίου, όλο αυτό το φυσικό κάλλος που έχουμε δίπλα μας έχει αναθρέψει πολλές γενιές ανθρώπων που έχουν μάθει να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον και την λαμπρή ιστορία αυτού του τόπου.

Για αυτό και εμείς οι Θρακιώτες συνηθίζουμε να απαντούμε περήφανα πως χρυσός για εμάς είναι τα δάση, οι θάλασσες, το νερό και η υγεία των παιδιών μας.

Τώρα όμως δεν αρκούν τα λόγια. Η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάσχεση της σημερινής περιβαλλοντικής βαρβαρότητας επιτάσσουν την υιοθέτηση νέων παραγωγικών μοντέλων. Με καινοτόμες ιδέες, με προστασία της βιοποικιλότητας, με αναπτυξιακές στρατηγικές που θα διαμορφώσουν ένα υγιές, φιλοπεριβαλλοντικό οικονομικό μοντέλο στη γεωργία, στην ενέργεια, στον τουρισμό, παντού. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη