Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ν. Γκότσης: «Αν κατάλαβα καλά, οι Φέρες και η εμποροπανήγυρη θα πληρώσουν τη νύφη;»

Την ματαίωση της αγροτικής έκθεσης και της Εμποροπανήγυρης Φερών, σχολίασε μέσα από το προσωπικό του προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Γκότσης.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Φερών, εκφράζει την έντονη αντίθεση του για την απόφαση του νυν αντιδημάρχου Δημήτρη Κολγιώνη να ακυρώσει τις δύο εκδηλώσεις, με αιτία όπως ανέφερε ο κ. Κολγιώνης τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού (θυμηθείτε εδώ).

Ο κ. Γκότσης σε μία από τις ερωτήσεις του στην σχετική του ανάρτηση, βάζει θέμα διαχωρισμού και πιο συγκεκριμένα ρωτάει «όλο το καλοκαίρι η έδρα του Δήμου έβριθε από τις συναυλίες και τις θεατρικές παραστάσεις που προσέλκυσαν χιλιάδες κόσμο, σε αντίθεση με την πόλη των Φερών που η Πολιτιστική δραστηριότητα βρέθηκε στο ΝΑΔΙΡ. Εκεί δηλαδή όλα ήταν τέλεια και δεν υπήρξε διασπορά;»

Μεταξύ άλλων τονίζει: «Όλο το καλοκαίρι η έδρα του Δήμου έβριθε από τις συναυλίες και τις θεατρικές παραστάσεις που προσέλκυσαν χιλιάδες κόσμο, σε αντίθεση με την πόλη των Φερών που η Πολιτιστική δραστηριότητα βρέθηκε στο ΝΑΔΙΡ . Εκεί δηλαδή όλα ήταν τέλεια και δεν υπήρξε διασπορά; Για μια τέτοια σοβαρή δραστηριότητα που εμπεριέχει και τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο στην εστίαση της πόλης μας αποφάσισε κάποιο όργανο; Γνωμάτευσε η Τοπική Κοινότητα; Γνωμάτευσε το περίφημο συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής που με τυμπανοκρουσίες συστάθηκε πριν 2 χρόνια και συνεδρίασε μέχρι τώρα μιάμιση φορά; Αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή η το Δημοτικό Συμβούλιο; Κάναμε ερώτηση και μας το απαγόρευσε η πολιτεία; Ποιος ήταν αυτός που αποφάσισε να καταδικάσει τους επαγγελματίες των Φερών;»

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

Περί της Μεγάλης Εμποροπανήγυρης και της Αγροτικής Έκθεσης των Φερών.Ανακοινώθηκε επιτέλους από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η αναστολή και φέτος της Μεγάλης εμποροπανήγυρης και της Αγροτικής έκθεσης των Φερών που τελείτε παραδοσιακά κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο. Η αιτία της αναβολής μας λένε ότι είναι η επιδημιολογική κατάσταση εξαιτίας του covid-19 στην περιοχής μας . Αν κατάλαβα καλά οι Φέρες και η εμποροπανήγυρη θα πληρώσουν την νύφη; Όλο το καλοκαίρι η έδρα του Δήμου έβριθε από τις συναυλίες και τις θεατρικές παραστάσεις που προσέλκυσαν χιλιάδες κόσμο, σε αντίθεση με την πόλη των Φερών που η Πολιτιστική δραστηριότητα βρέθηκε στο ΝΑΔΙΡ . Εκεί δηλαδή όλα ήταν τέλεια και δεν υπήρξε διασπορά ; Για μια τέτοια σοβαρή δραστηριότητα που εμπεριέχει και τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο στην εστίαση της πόλης μας αποφάσισε κάποιο όργανο; Γνωμάτευσε η Τοπική Κοινότητα ; Γνωμάτευσε το περίφημο συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής που με τυμπανοκρουσίες συστάθηκε πριν 2 χρόνια και συνεδρίασε μέχρι τώρα μιάμιση φορά ; Αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή η το Δημοτικό Συμβούλιο ; Κάναμε ερώτηση και μας το απαγόρευσε η πολιτεία ; Ποιος ήταν αυτός που αποφάσισε να καταδικάσει τους επαγγελματίες των Φερών ; Δεν θα μπορούσαν όλα να γίνουν λαμβάνοντας σοβαρά όλα τα μέτρα που προβλέπει η πολιτεία; (αποστάσεις πάγκων- Rapid Test -θερμομετρήσεις κλπ.). Το πρόβλημα είναι ότι και εδώ δυστυχώς οι χειρισμοί εμπεριείχαν μόνο προχειρότητα. Λέγανε δεν θα γίνει εμποροπανήγυρη αλλά μόνο η έκθεση και αυτή σε άλλο χώρο. Μα ποιος εκθέτης θα ερχόταν όταν θα μάθαινε ότι δεν θα γίνει εμποροπανήγυρη; Η εμποροπανήγυρη εξασφαλίζει την παρουσία του κόσμου. Αυτά πάνε πακέτο. Ο διαχωρισμός και η διάσπαση δοκιμάστηκε στο παρελθόν και κόντεψε να τινάξει την έκθεση στον αέρα. Για αυτό και οι ακυρώσεις τώρα έπεφταν η μια πίσω από την άλλη και υπήρξε απροθυμία των εκθετών. Κρίμα για τους επαγγελματίες μας που περίμεναν μια τονωτική οικονομική ένεση για να βγάλουν τον χειμώνα”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη