Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ν. Καπραβέλος: 1 εκατ. ανεμβολίαστοι εκτεθειμένοι στην μετάλλαξη «Δ»

«Τα μαθηματικά μοντέλα δεν διαψεύσθηκαν ποτέ. Στην Ελλάδα ανέρχονται σε ένα εκατομμύριο οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών και είναι εκτεθειμένοι στην μετάλλαξη τύπου Δ», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Η επιτάχυνση των εμβολιασμών είναι επιτακτική ανάγκη για να μην δημιουργηθούν μεταλλάξεις που θα επιτεθούν σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, δήλωσε ο κ. Καπραβέλος.

«Βλέπω φόβο και ανησυχία, δεν βλέπω κίνημα», σχολίασε αναφορικά με τις χθεσινές διαμαρτυρίες κατά του εμβολιασμού και τόνισε: «Δεν μπορώ να δεχτώ την όποια αντίδραση σε κανόνα που προστατεύει την ανθρώπινη ζωή. Εμείς οι υγειονομικοί πρέπει να συμβάλλουμε με την πειθώ μας ότι μοιράζονται όπλα για προστασία της δημόσιας υγείας».

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς κι ενώ άνοιξε η πλατφόρμα ραντεβού για εφήβους 15 – 17 ετώνο κ. Καπραβέλος επεσήμανε ότι θα ήταν ανεπίτρεπτο να συνεχίσουμε να κλείνουμε σχολεία και να έχουμε εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι. «Πρέπει και οι ίδιοι να σκεφτούν ότι σε χώρο συνάθροισης η καθολικότητα του εμβολιασμού απαιτείται ως ενέργεια για το μέλλον της Ελλάδας», ανέφερε.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email